Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Καλούνται για εξηγήσεις όσοι έβγαλαν παράνομα χρήματα στο εξωτερικό

Καλούνται για εξηγήσεις όσοι έβγαλαν παράνομα χρήματα στο εξωτερικό

Εκείνοι που αποφάσισαν να βγάλουν τα χρήματά τους στο εξωτερικό χωρίς να μπορούν να τα εξηγήσουν, άμεσα θα κληθούν να δικαιολογήσουν τα… αδικαιολόγητα!

Όσοι δεν δικαιολογούν, από τα δηλωθέντα εισοδήματά τους, τα εμβάσματα της περιόδου 2009-2011 στο εξωτερικό, θα κληθούν σύντομα για εξηγήσεις αναφέρει έγγραφο του υφυπουργού Οικονομικών Γιώργου Μαυραγάνη το οποίο διαβιβάστηκε στη Βουλή.

Με αυτό, ο κ. Μαυραγάνης απάντησε σε ερώτηση των βουλευτών της ΝΔ Γιώργου Βλάχου, Γιώργου Κοντογιάννη και Γιώργου Ορφανού καθώς και των ανεξάρτητων βουλευτών Νίκου Σταυρογιάννη, Γιώργου Κασαπίδη και Θεόδωρου Σολδάτου σχετικής με τα «ονόματα των φοροφυγάδων που περιέχονται στη λίστα Λαγκάρντ».

«Βρίσκεται σε εξέλιξη διαδικασία επεξεργασίας από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων σε συνεργασία με τη Γενική Διεύθυνση Φορολογικών Ελέγχων και Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων, των πληροφοριών που περιέχονται στις καταστάσεις εμβασμάτων 2009-2011, καθώς και των υποβληθεισών δηλώσεων εισοδήματος των συγκεκριμένων προσώπων, τα αποτελέσματα της οποίας θα καθορίσουν την περαιτέρω διαδικασία ελέγχου και σύντομα θα κληθούν όσοι δεν δικαιολογούν τα εμβάσματα με τα ποσά που δήλωσαν στις φορολογικές δηλώσεις να δώσουν εξηγήσεις και εφόσον αυτές δεν δοθούν ή δεν είναι ικανοποιητικές θα καταλογισθούν οι αναλογούντες φόροι», αναφέρει το έγγραφο Μαυραγάνη.

Ο υφυπουργός Οικονομικών αναφορικά με τις καταστάσεις Ελλήνων επενδυτών που φέρεται να έχουν πραγματοποιήσει αγορές ακινήτων στη Βρετανία, οι οποίες περιήλθαν στη Γενική Διεύθυνση Φορολογικών Ελέγχων από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων, ενημερώνει ότι εστάλησαν για έλεγχο στις αρμόδιες ελεγκτικές αρχές Δ.Ο.Υ. όλες οι υποθέσεις που αφορούν τους αγοραστές εκείνους τα στοιχεία των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί μέχρι σήμερα.

Τέλος ο κ. Μαυραγάνης ενημερώνει τους βουλευτές ότι ζητήθηκε επίσημα και αρμοδίως η λίστα με τις καταστάσεις των εμβασμάτων 2009-2011.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τη νεα λίστα Λαγκάρντ ζήτησαν οι οικονομικοί εισαγγελείς

ΜΟΝΟ με υπογραφή Στουρνάρα οι επιστροφές μαμούθ

Τόσα μας κοστίζουν τα κινητά των υπουργείων!

Παράταση απο το Υ. Οικονομικών για να μην παραγραφούν φορολογικές υποθέσεις

Sueddeutsche Zeitung: Έτοιμη να χαρίσει χρήματα στην Ελλάδα η Ευρωζώνη

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε