Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

«Καλύτερη κι από σχέδιο Μάρσαλ η στήριξη της Ευρώπης στην Ελλάδα»

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS

Η Ελλάδα πρέπει να μείνει στην ευρωζώνη αρκεί να τηρήσει τις δεσμεύσεις της, είπε για άλλη μια φορά ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Χέρμαν βαν Ρομπάι.

Ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου βρέθηκε, τη Δεύτερα, στην Κύπρο αλλά όσα είχε να πει για την Ελλάδα, τα είπε μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο twitter.

«Καμιά φορά, ο κόσμος ζητάει ένα σχέδιο Μάρσαλ για την Ελλάδα. Η στήριξη της Ευρώπης αντιστοιχεί με κάτι περισσότερο από ένα σχέδιο Μάρσαλ», έγραψε ο βαν Ρομπάι και τόνισε την ανάγκη να εφαρμοστούν οι αλλαγές, όσο επίπονες κι αν είναι.

«Θα πάρει χρόνο πριν όλες οι μεταρρυθμίσεις και επενδύσεις να αποδώσουν πλήρως. Δεν υπάρχουν γρήγορες λύσεις και μαγική φόρμουλα. Η αλλαγή είναι ο μόνος δρόμος μπροστά. Αν θέλουμε να φτιάξουμε το μέλλον μας, πρέπει να «αγκαλιάσουμε» την αλλαγή. Και αυτό είναι αλήθεια για όλα τα ευρωπαϊκά κράτη».

Σε ομιλία του στη Βουλή των Αντιπροσώπων της Κυπριακής Δημοκρατίας, ο Χέρμαν βαν Ρομπάι επεσήμανε ότι η Ευρώπη είναι έτοιμη να εγγυηθεί τη χρηματοοικονομική σταθερότητα στην ευρωζώνη. «Μας οδηγεί η κοινή πεποίθηση ότι η Ελλάδα πρέπει να παραμείνει στη ζώνη του ευρώ, ενώ ταυτόχρονα θα σέβεται τις δεσμεύσεις της. Περιμένουμε μετά τις εκλογές ότι η επόμενη ελληνική κυβέρνηση θα κάνει αυτή την επιλογή», είπε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ακόμη και η Guardian εξαπολύει επίθεση στην… Λαγκάρντ

Γερμανικός τύπος : Greek Exit

Εγκαταλείπει την Ελλάδα μεγάλη διεθνής χρηματιστηριακή εταιρεία

Goldman Sachs: Η Ελλάδα δεν θα φύγει από το ευρώ

Financial Times: Τρώγοντας το ευρώ!

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε