Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

“Καμπανάκι” από την Τράπεζα Ελλάδος για τα έσοδα του προϋπολογισμού

“Καμπανάκι” από την Τράπεζα Ελλάδος για τα έσοδα του προϋπολογισμού

Καμπανάκι από την Τράπεζα της Ελλάδος για την πορεία του προϋπολογισμού, αφού καθίζηση υπέστησαν τα έσοδα το Φεβρουάριο. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος, σε ταμειακή βάση ανήλθαν σε 3.869 εκατομμύρια ευρώ έναντι 4.432 εκατομμύρια ευρώ.

Χειρότερη η εικόνα και για το πρωτογενές πλεόνασμα το οποίο το πρώτο δίμηνο ήταν 1.109 εκατ. ευρώ, έναντι 2.086 πέρυσι. Ομως, το ταμειακό πλεόνασμα της κεντρικής διοίκηση ήταν σχεδόν τετραπλάσιο σχεδόν σε σχέση με πέρυσι.

Συγκεκριμένα το δίμηνο Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου 2017 το ταμειακό αποτέλεσμα της κεντρικής διοίκησης παρουσίασε πλεόνασμα 1.592 εκατ. ευρώ, έναντι πλεονάσματος 429 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2016, το αποτέλεσμα αυτό οφείλεται κυρίως στην είσπραξη 2 δισ. περίπου από την πώληση της Finansbank από την Εθνική Τράπεζα, χρήματα τα οποία διατέθηκαν για την αποπληρωμή δανείου από τον ESM.

Γενικά τα έσοδα του τακτικού προϋπολογισμού ήταν λιγότερα κατά 22 εκατ. ευρώ και διαμορφώθηκαν σε 7.563 εκατ. ευρώ, από 7.585 εκατ. ευρώ πέρυσι εξαιτίας της κάμψης του Φεβρουαρίου.

Η πορεία των δαπανών ήταν καλύτερη αφού διαμορφώθηκαν σε 7.701 εκατ. ευρώ, από 7.779 εκατ. ευρώ την περίοδο Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου 2016.

Σε αυτές, αναφέρει η Τράπεζα της Ελλάδος, περιλαμβάνονται και δαπάνες ύψους περίπου 78 εκατ. ευρώ που αφορούν την αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε