Τρίτη, 23 Απρ.
22oC Αθήνα

Καμπανάκι ΔΝΤ για τα χρέη στην Ευρωζώνη

Ο ρυθμός ανάκαμψης της ευρωζώνης κινδυνεύει από τα τεράστια χρέη των χωρών που την απαρτίζουν.

Οι οικονομικοί κίνδυνοι, που απορρέουν από την κρίση του χρέους στην ευρωζώνη, “πιθανόν να αναχαιτίσουν, βραχυπρόθεσμα, τον ρυθμό της οικονομικής ανάκαμψης στην ευρωζώνη”, επισημάνθηκε σήμερα με μία πορισματική έκθεση του ΔΝΤ.

“Η οικονομική ανάκαμψη (στην ευρωζώνη) εν τη γενέσει της επί του παρόντος, την οποία τροφοδοτεί η εξωτερική ζήτηση, σε μία βραχυπρόθεσμη βάση μπορεί να αναχαιτιστεί, εξαιτίας των εντάσεων στις αγορές με φόντο την κρίση του χρέους στην ευρωζώνη”, επισημαίνεται στην έκθεση του ΔΝΤ για την ευρωζώνη, που έχει ετήσια περιοδικότητα.

Η λύση σε αυτό το πρόβλημα, εκτιμάται από τους εμπειρογνώμονες του ΔΝΤ, “δεν θα προέλθει από την εντούτοις απαραίτητη δημοσιονομική πειθαρχία, τούτο επειδή οι περιοριστικές οικονομικές πολιτικές ζημιώνουν, σε βάση μεσοπρόθεσμη, την ανάπτυξη”.

“Ομως η μείωση της ισοτιμίας του ευρώ προς το αμερικανικό δολάριο, ισοτιμία που σήμερα είναι κοντά στα ‘θεμελιώδη μεγέθη’ αυτών των δύο νομισμάτων, μπορεί να δώσει τη λύση, προστίθεται από τους εμπειρογνώμονες του ΔΝΤ στην ίδια ετήσια έκθεση.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε