Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

“Καμπανάκι” Ολι Ρεν για την Ισπανία

“Καμπανάκι” Ολι Ρεν για την Ισπανία

Η χώρα βρίσκεται σε “πολύ δύσκολη κατάσταση”, δήλωσε ο ευρωπαίος επίτροπος λίγες ώρες πριν την ανακοίνωση νέας δέσμης μέτρων λιτότητας από την ισπανική κυβέρνηση.

“Η Ισπανία βρίσκεται σε πολύ δύσκολη κατάσταση, αλλά από την άλλη πλευρά, η Ισπανία έχει πολλά πλεονεκτήματα για να εξυγιάνει τα δημοσιονομικά της”, δήλωσε ο Ολι Ρεν προσερχόμενος στη σύνοδο του Eurogroup στην Κοπεγχάγη.

Ο ευρωπαίος επίτροπος κάλεσε την Ισπανία “να συνεχίσει με συνέπεια” στον δρόμο της δημοσιονομικής σταθεροποίησης και των μεταρρυθμίσεων για την ενίσχυση της οικονομικής ανάπτυξης και της απασχόλησης.

Στο περιθώριο της συνόδου ο ισπανός υπουργός οικονομικών Λουίς ντε Γκίνδος είπε οτι “είχαμε μία σημαντική δημοσιονομική παρεκτροπή” το 2011 με δημόσιο έλλειμμα 8,5% αντί του αναμενόμενου 6%. Ομως η χώρα “θα πάψει να αποτελεί πρόβλημα”, χάρη στα μέτρα της κυβέρνησηςΕίμαι απολύτως πεπεισμένος ότι ο προϋπολογισμός (που θα κατατεθεί σήμερα) θα είναι ένας απολύτως πειστικός προϋπολογισμός που θα σέβεται τις δεσμεύσεις της Ισπανίας” .

Η Ισπανία έχει δεσμευθεί να μειώσει το έλλειμμά της στο 5,3% του ΑΕΠ αυτήν τη χρονιά και στο 3% το 2013, όπως επιτάσσει το σύμφωνο σταθερότητας. Πολλοί οικονομικοί αναλυτές αμφιβάλλουν για το αν είναι δυνατή η επίτευξη των στόχων αυτών, αν η Ισπανία δεν επιβάλει μία πολιτική λιτότητας , η οποία ωστόσο θα απειλήσει με ενίσχυση της ύφεσης.

Διαβάστε

Της… Ελλάδας στην Ισπανία – Επεισόδια, σφαίρες καουτσούκ και άγριο ξύλο (ΦΩΤΟ & VIDEO)

 

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε