Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Καταρρέει ο κόσμος που ξέραμε – Κίνδυνος Ιαπωνικής χρεοκοπίας!

Καταρρέει ο κόσμος που ξέραμε – Κίνδυνος Ιαπωνικής χρεοκοπίας!

Σε έκθεση του το ΔΝΤ σημαίνει συναγερμό για το υψηλό δημόσιο χρέος της Ιαπωνίας και αυτός είναι ο λόγος που ο διεθνής οίκος S&P απειλεί την χώρα με υποβάθμιση.

Την αίσθηση πως υποχωρεί το έδαφος κάτω από τα πόδια μας έχουμε όταν το ΔΝΤ φοβάται άνοδο των ιαπωνικών ομολόγων, κάτι που αναπόφευκτα θα καταστήσει μη βιώσιμο το χρέος της χώρας.
”Εάν οι αποδόσεις των ιαπωνικών ομολόγων αυξηθούν από τα τρέχοντα επίπεδα, το ιαπωνικό χρέος μπορεί γρήγορα να γίνει μη βιώσιμο” διαβάζουμε με έκπληξη στην έκθεση του ΔΝΤ.

Αυτό που αποκαλύπτεται και δημιουργεί πανικό στο ΔΝΤ και στις αγορές είναι το εφιαλτικά υψηλό δημόσιο χρέος της Ιαπωνίας.
Οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους.Το ποσοστό του δημοσίου χρέους της Ιαπωνικής οικονομίας, της τρίτης μεγαλύτερης παγκοσμίως, είναι, κρατηθείτε, στο 233%, δηλαδή είναι το χειρότερο από κάθε άλλη αναπτυγμένη οικονομία, όπως αποδεικνύεται και στον πίνακα που βλέπετε πιο πάνω.

Το δημόσιο χρέος είναι η αιτία που ο διεθνής οίκος αξιολόγησης S&P προειδοποιεί-απειλεί ξεκάθαρα την Ιαπωνία με υποβάθμιση.

”Η κυβέρνηση δεν έχει σημειώσει πρόοδο στην αντιμετώπιση του υψηλού δημόσιου χρέους της Ιαπωνίας, τα δημοσιονομικά της Ιαπωνίας γίνονται όλο και χειρότερα μέρα με την ημέρα” είναι η εκτίμηση της S&P που ανακοινώνει ότι είναι κοντά σε υποβάθμιση στο ΑΑ- της αξιολόγησης της χώρας.

Η Ιαπωνική κυβέρνηση έχει υποσχεθεί πως από το 2020 η χώρα θα έχει πλεονασματικό προυπολογισμό.

Διαβάστε επίσης :

Καταπράσινες οι αγορές – Άνοδος παντού, χαμηλά το ευρώ

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε