Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Καταστροφή ενδεχόμενη έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ

Ο Β.Σόιμπλε έφτασε στο σημείο να χρησιμοποιήσει τις λέξεις ”ανυπολόγιστη καταστροφή για την ευρωζώνη” ενώ ο επικεφαλής της Deutsche Bank Γ.Άκερμαν προειδοποιεί πως ο κίνδυνος μετάδοσης της κρίσης σε άλλες χώρες δεν έχει εξαλειφθεί.

Ο γερμανός υπουργός Οικονομικών, συντονισμένος στο ίδιο μήκος κύματος με την Μέρκελ, δήλωσε πως ενδεχόμενη έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη θα οδηγούσε την νομισματική ένωση σε μια ανυπολόγιστη καταστροφή.

Σε ομιλία στο Βερολίνο, ο Β.Σόιμπλε προειδοποίησε ότι ένα τέτοιο βήμα θα οδηγούσε άμεσα σε μια τεράστια κρίση στον χρηματοοικονομικό τομέα.

”Εάν η Ελλάδα αποφάσιζε να αποχωρήσει, δεν θα μπορούσε να την αποτρέψει κανείς από αυτό”, όπως είπε, κανείς όμως δεν μπορεί να προβλέψει τις τυχόν συνέπειες.
Εάν τον ρωτούσαν τι θα ήταν καλύτερο για την Ελλάδα, ο ίδιος θα έδινε τη συμβουλή να παραμείνει στην ευρωζώνη.
Όσον αφορά, τέλος, την πρόσφατη απόφαση των εταίρων για την παροχή νέας βοήθειας στην Ελλάδα, ο Β.Σόιμπλε είπε ότι με το κούρεμα και τη συμμετοχή των ιδιωτών, η βοήθεια αυτή πήγε πολύ καλά.

Την ίδια ώρα ο επικεφαλής της Deutsche Bank Γιόζεφ Άκερμαν τόνιζε πως ”Παρά την πρόοδο στην Ελλάδα η μετάδοση της κρίσης σε άλλες χώρες δεν μπορεί ακόμη να αποκλειστεί εντελώς”.
Υπογράμμισε ωστόσο ότι ο κίνδυνος αυτός έχει περιοριστεί αφότου το πρόβλημα της Ελλάδας λύθηκε καταρχήν αρκετά ικανοποιητικά την ώρα που στην ίδια την Ελλάδα καταβάλλονται αρκετές προσπάθειες. Ωστόσο το θέμα δεν έχει κλείσει εντελώς, προειδοποιεί ο Γ. Άκερμαν.
Το ζητούμενο τώρα είναι η εκτέλεση, η υλοποίηση όλων αυτών των βημάτων, είπε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της Deutsche Bank.

Πηγή Deutsche Welle

Διαβάστε επίσης:

Μέρκελ: «Απίστευτα εξασθενημένη χωρίς την Ελλάδα η ευρωζώνη»

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε