Τετάρτη, 24 Απρ.
18oC Αθήνα

Κατάσχεση λογαριασμών και ακινήτων ακόμα και ύποτων για φοροδιαφυγή

Κατάσχεση λογαριασμών και ακινήτων ακόμα και ύποτων για φοροδιαφυγή

Με τροπολογία στο νομοσχέδιο για τα ναρκωτικά θα είναι δυνατή η ρευστοποίηση υπέρ Δημοσίου της περιουσίας όσων έστω και σε πρώτο βαθμό έχουν καταδικαστεί για φοροδιαφυγή.

Η ρύθμιση αυτή αφορά και τις εκκρεμείς υποθέσεις που δεν έχουν φτάσει στον πρώτο βαθμό, όπως εκείνες του Άκη Τσοχατζόπουλου, του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, του Λ. Γαβαλά κ.α.

Το υπουργείο Οικονομικών θα έχει τη δυνατότητα να αξιοποιεί τους «παγωμένους» τραπεζικούς λογαριασμούς κατηγορουμένων ή υπόπτων για τα επίμαχα αδικήματα (φοροδιαφυγή, ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, λαθρεμπορία καυσίμων, κ.λπ.) .

Παράλληλα, παρέχεται η δυνατότητα στους ίδιους τους κατηγορουμένους σε περίπτωση που συναινέσουν στη σύσταση ενεχύρου να τύχουν των ευεργετημάτων που παρέχει ο νόμος. Χαρακτηριστικό είναι ότι η νέα διάταξη που θα ψηφιστεί καταλαμβάνει και τις εκκρεμείς υποθέσεις, έτσι ώστε να εισρέουν άμεσα στο Δημόσιο Ταμείο τα «παγωμένα» στις Τράπεζες εδώ και καιρό ποσά.

Διαβάστε επίσης:
Τελεσίγραφο σε 1 εκατ. οφειλέτες με χρέη έως 3.000€! Αν δεν πληρώσετε θα γίνονται κατασχέσεις σε καταθέσεις, μισθούς, συντάξεις!

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε