Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Κατατέθηκε η ρύθμιση Λοβέρδου για “πάγωμα” των αυξήσεων

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Εν μέσω έντονων αντιδράσεων από αντιπολίτευση και συνδικαλιστικούς φορείς, ο Ανδρέας Λοβέρδος κατέθεσε στη Βουλή την τροπολογία που “παγώνει” τις αυξήσεις μισθών εκτός μνημονίου!

Η τροπολογία του υπουργείου Εργασίας που κατατέθηκε την Παρασκευή στη Βουλή ακυρώνει αυτοδικαίως, όσες διαιτητικές αποφάσεις χορηγήσουν αυξήσεις πάνω από τις προβλεπόμενες στην εθνική γενική συλλογική σύμβαση εργασίας.

Οι αποφάσεις, που έχουν εκδοθεί μετά την ημερομηνία ισχύος του νόμου προσαρμογής στο Μνημόνιο (6/5/2010) και δίνουν αυξήσεις σαν τις παραπάνω, υπόκεινται σε έφεση εντός 15 ημερών, είτε εκ μέρους των μερών, που συμμετείχαν στην εκάστοτε συλλογική διαφορά, είτε εκ μέρους του ίδιου του υπουργού Εργασίας, ενώπιον των διαιτητών του ΟΜΕΔ.

«Εμείς ως Πολιτεία έχουμε την υποχρέωση να περιφρουρήσουμε όσα έχουμε συμφωνήσει. Αυτού του είδους τις αποφάσεις οι οποίες αντιστρατεύονται τις συλλογικές προσπάθειες όλων μας στην Ελλάδα, θα τις καταργήσουμε», είδε δηλώσει από το βήμα της Βουλής ο Ανδρέας Λοβέρδος, προαναγγέλλοντας την κατάθεση της ρύθμισης.
Έντονα αντέδρασαν τόσο τα κόμματα της αντιπολίτευσης όσο και η ΓΣΕΕ.

Διαβάστε επίσης
Ο Λοβέρδος καταργεί με νόμο οτι είναι εκτός μνημονίου!
Κάλλιο αργά παρά ποτέ – Αντέδρασε η ΓΣΕΕ στις αποφάσεις Λοβέρδου για την διαιτησία

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε