Τετάρτη, 24 Απρ.
25oC Αθήνα

Καθόλου βέβαιη η εκταμίευση της δόσης”

Καθόλου βέβαιη η εκταμίευση της δόσης”

Η κομψευόμενη Φινλανδή υπουργός Οικονομικών δήλωσε ότι δεν είναι “καθόλου” βέβαιη πως το σημερινό Eurogroup θα εγκρίνει την καταβολή της δόσης.Βεβαίως και περιμέναμε δήλωση-πυροτέχνημα από τα χείλη της.

Η υπουργός Οικονομικών της Φινλανδίας Γιούτα Ουρπιλάινεν δήλωσε σήμερα ότι δεν είναι βέβαιη πως οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης θα εγκρίνουν την καταβολή της επόμενης δόσης προς την Ελλάδα κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης του Eurogroup.

“Δεν είμαι καθόλου βέβαιη ότι θα συμβεί αυτό. Χρειάζεται περισσότερη ενημέρωση πριν από τη λήψη μίας απόφασης, κατά συνέπεια, το θέμα είναι ανοικτό”, δήλωσε στους δημοσιογράφους η υπουργός Οικοκομικών έπειτα κοινοβουλευτική ενημερωτική συνεδρίαση.

Η Γιούτα Ουρπιλάινεν επανέλαβε ότι η Φινλανδία είναι έτοιμη να δώσει στην Ελλάδα περισσότερο χρόνο για την επίτευξη των δημοσιονομικών της στόχων, αλλά τόνισε ότι αποκλείεται μία αναδιάρθρωση του χρέους της.

Αυτό πάντως που επαναλαμβάνεται μονότονα είναι οι copy paste ανθελληνικές δηλώσεις της πριν από κάθε eurogroup.Άλλωστε πρέπει να προασπιστεί τον τίτλο της ως νούμερο ένα εξαπτέρυγο του Σόιμπλε.Διόλου εύκολο δεν είναι αυτό γιατί καραδοκούν οι ομόλογοι της από την Αυστρία και την Ολλανδία.

Διαβάστε επίσης :

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε