Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Κάτω από τα 100 δολάρια το βαρέλι του μπρεντ

Κάτω από τα 100 δολάρια το βαρέλι του μπρεντ

Υποχώρησε σήμερα η τιμή του βαρελιού του πετρελαίου αργού τύπου μπρεντ καθώς είναι έντονη η ανησυχία για στάση πληρωμών στην Ελλάδα που μπορεί να προκαλέσει πλήγμα στο τραπεζικό σύστημα, απειλώνυας την παγκόσμια οικονομία.

Το προθεσμιακό συμβόλαιο παράδοσης Νοεμβρίου του πετρελαίου αργού τύπου μπρεντ υποχωρούσε αργά το απόγευμα στα 99,90 δολάρια, χάνοντας 1,81 δολάρια στο βαρέλι σε σχέση με το χθεσινό “κλείσιμο”. Νωρίτερα είχε αγγίξει και τα 99,11 δολάρια.

Την τελευταία φορά που η τιμή του μπρεντ είχε υποχωρήσει κάτω από τα 100 δολάρια το βαρέλι ήταν στις 9 του περασμένου Αυγούστου.

Παράλληλα, η τιμή του αντίστοιχου προθεσμιακού συμβολαίου του αμερικανικού ελαφρού αργού έχανε 1,35 δολάρια σε σχέση με τη χθεσινή τιμή “κλεισίματος”, υποχωρώντας στα 76,26 δολάρια. Νωρίτερα, είχε υποχωρήσει έως και στα 74,95 δολάρια, σε επίπεδα τα οποία είχαν να δουν οι διεθνείς αγορές πετρελαίου από τα μέσα του Σεπτεμβρίου του 2010.

Η επιφυλακτική στάση των επενδυτών ενισχύθηκε από την αναθεώρηση προς τα κάτω της εκτίμησης της Goldman Sachs για τις προοπτικές της τιμής του μπρεντ το 2012.

H Goldman, που παραδοσιακά προβαίνει σε αισιόδοξες εκτιμήσεις, αυτή τη φορά εξέπληξε τις αγορές, εκτιμώντας ότι η μέση τιμή του μπρεντ θα διαμορφωθεί του χρόνου στα 120 δολάρια το βαρέλι. Η προηγούμενη εκτίμησή της έκανε λόγο για 130 δολάρια το βαρέλι.

“Η αγορά εξακολουθεί να εστιάζει στον κίνδυνο μίας νέας ύφεσης της οικονομίας, με εκπυρσοκροτητή τις πιέσεις που ασκούνται στο ευρωπαϊκό χρηματοικονομικό και τραπεζικό σύστημα”, η οποία θα λειτουργήσει περιοριστικά στην αύξηση της ζήτησης για πετρέλαιο του χρόνου, όπως επεσήμαναν οι αναλυτές της Goldman Sachs.

Διαβάστε επίσης :

Ιαπωνία: «Τρέξτε» να βοηθήσετε την Ελλάδα!

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε