Πέμπτη, 18 Απρ.
22oC Αθήνα

Κατρακυλάει το ευρώ! Στο 1,3157- Πάει για ρεκόρ διμήνου

”Κατηφόρα” δίχως τέλος για το κοινό ευρωπαικό νόμισμα το οποίο καθημερινά συντρίβει κάθε χαμηλό ρεκόρ διμήνου.
 

Yποχώρησε και σήμερα το ευρώ έναντι του δολαρίου με αποτέλεσμα να αγγίξει τα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων δύο μηνών. Το απόγευμα το ευρωπαϊκό νόμισμα διαπραγματευόταν στα 1,3157 δολάρια από το επίπεδο των 1,3242 δολαρίων που έκλεισε αργά χθες το βράδυ στην αγορά της Νέας Υόρκης. Η ενδεικτική ισοτιμία ευρώ/ δολαρίου που ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα διαμορφώθηκε στα 1,3146 δολάρια.

Η υποχώρηση του ευρωπαϊκού νομίσματος παρά την χθεσινοβραδινή συμφωνία για την χορήγηση βοήθειας στην Ιρλανδία, καταδεικνύει ότι το συγκεκριμένο σχέδιο δεν έχει πείσει τις αγορές για την αποτελεσματικότητα του να αποσοβήσει την εξάπλωση της κρίσης και σε άλλες χώρες της Ε.Ε. Πρώτη στον κατάλογο των “υποψηφίων” χωρών είναι η Πορτογαλία, γεγονός που συνδέεται και με τις σημερινές συστάσεις του κοινοτικού επιτρόπου Ολ. Ρεν στην πορτογαλική κυβέρνηση να προχωρήσει σε ακόμη μεγαλύτερες περικοπές στον Προϋπολογισμό της χώρας.

Το δολάριο συνεχίζει να ευνοείται ακόμη από το ιδιαίτερα οξυμένο κλίμα που επικρατεί στις σχέσεις Βόρειας κα Νότιας Κορέας. Στην εγχώρια αγορά ομολόγων η συναλλακτική δραστηριότητα στο ΗΔΑΤ διαμορφώθηκε στα 48 εκατ .ευρώ εκ των οποίων τα 14 εκατ. ευρώ αφορούσαν εντολές αγοράς και τα υπόλοιπα 34 εκατ. ευρώ σε εντολές πώλησης. Η μεγαλύτερη συναλλακτική δραστηριότητα καταγράφηκε στο 10ετές ομόλογο λήξεως 19.06.20 με 5 εκατ. ευρώ, καθώς και στο 17ετές ομόλογο λήξεως 20,03,24 με 10 εκατ. ευρώ. Το περιθώριο διαμορφώθηκε στο 9,09% χθες με την απόδοση του ελληνικού δεκαετούς ομολόγου να διαμορφώνεται στο 11,82% έναντι 2,73% του αντίστοιχου γερμανικού τίτλου.

Στη διατραπεζική αγορά τα επιτόκια στις περισσότερες διάρκειες δεν σημείωσαν αξιόλογη μεταβολή. Ενδεικτικά, το επιτόκιο στη διάρκεια του ενός έτους κυμαίνονταν στο 1,53%, στη διάρκεια των 9 μηνών στο 1,40% στο εξάμηνο στο 1,265% το τρίμηνο στο 1,02% από 1,03% από 1,04% και ο μήνας στο 0,80% από 0,81%
 

 

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε