Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Κέρδη 8 εκατ.ευρώ παρουσίασε η Eurobank Properties το 2010

Κέρδη ύψους 8 εκατ.ευρώ παρουσίασε η Eurobank Properties το 2010, έναντι 39,60 εκατ.ευρώ της αντίστοιχής περσινής περιόδου, παρουσιάζοντας μείωση σε ποσοστό 80%.

Η μείωση των κερδών οφείλεται βασικά στην μείωση της εκτιμωμένης αξίας των ακίνητων της κατά 27,3 εκατ. ευρώ έναντι αύξησης 4,5 εκατ. ευρώ πέρυσι. Η μείωση αυτή οφείλεται στις συνθήκες που επικράτησαν στη αγορά του επαγγελματικού ακινήτου στην Νοτιοανατολική Ευρώπη κατά την διάρκεια της περιόδου.

Επιπλέον η οικονομική χρήση επιβαρύνθηκε συνολικά με 4 εκατ.ευρώ λόγω της μεγαλύτερης έκτακτης εισφοράς, της περαίωσης υποθέσεως που εκκρεμοδικούσε και της τακτοποίησης των ημιυπαιθρίων και λοιπών χώρων των ακινήτων της.

Τα έσοδα από τόκους τέλος, μειώθηκαν κατά 1,1 εκατ. ευρώ λόγω κυρίως της μείωσης των καταθετικών επιτοκίων και της μείωση των μέσων επενδεδυμένων κεφαλαίων στην χρήση που έληξε.

Αντίθετα τα έσοδα ενοικίων και κοινοχρήστων παρουσίασαν αύξηση κατά 6,2% και ανήλθαν σε 44,64 εκατ. ευρώ από 42,03 εκατ. ευρώ σε σχέση με πέρυσι παρά την επιδείνωση της οικονομικής συγκυρίας. Τα λειτουργικά έξοδα της εταιρείας παρουσίασαν μείωση κατά 21% και ανήλθαν σε 2,9 εκατ. ευρώ από 3,7 εκατ.ευρώ παρότι αυξήθηκε ο ΦΠΑ. Τα χρηματοοικονομικά έξοδα μειώθηκαν κατά 0,59 εκατ.ευρώ ή 17%.

Αποτέλεσμα των παραπάνω είναι τα λειτουργικά κέρδη της εταιρείας ( χωρίς την αναπροσαρμογή των παγίων και λοιπών μη επαναλαμβανόμενων εσόδων) να παρουσιάσουν αύξηση κατά 9% σε 37,8 εκατ.ευρώ από 34.6 εκατ. ευρώ και τα κεφάλαια από λειτουργία (“Funds from Operations”) να αυξηθούν κατά 2%.

Η εσωτερική λογιστική αξία της εταιρείας (ΝΑV) παρουσίασε μικρή μείωση και ανήλθε στα 700 εκατ. ευρώ (11,49 ευρώ ανά μετοχή) από 728 ευρώ (11,94 ευρώ ανά μετοχή) επειδή όπως προαναφέρθηκε μειώθηκαν οι εκτιμώμενες αξίες των ακινήτων. Σύμφωνα με τα παραπάνω η μετοχή της εταιρείας διαπραγματεύεται στο Χ.Α.Α, με discount περί το 48%.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε