Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Κέρδη με αναιμικό τζίρο στο ΧΑ

Κέρδη με αναιμικό τζίρο στο ΧΑ

Θολό παραμένει το τοπίο ενόψει της Συνόδου Κορυφής

Παρά το θολό τοπίο σχετικά με τον τρόπο χρηματοδότησης της Ελλάδος και τις φημολογίες και ανατροπές που αναπτύσσονται ενόψει της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ αύριο και μεθαύριο, το ελληνικό χρηματιστήριο έκλεισε και σήμερα με κέρδη που όμως περιορίστηκαν προς το τέλος μετά το «μούδιασμα» της είδησης για υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Πορτογαλίας. 

Ο Γενικός Δείκτης έφτασε να κερδίζει έως και 1,74% για να κλείσει τελικά στις 2.062,94 μονάδες ενισχυμένος κατά 0,78%. Ο τζίρος ήταν ιδιαίτερα αναιμικός στα 129 εκατ. ευρώ γεγονός που δεν προσφέρεται για την εξαγωγή ασφαλών συμπερασμάτων για την τάση της αγοράς. 

Οι επενδυτές πάντως φαίνεται να προεξοφλούν την εξεύρεση λύσης για το ελληνικό πρόβλημα παρά τις συγκεγχυμένες πληροφορίες από τις Βρυξέλλες. Μάλιστα τα spreads σήμερα το πρωι, υποχώρησαν αλλά στη συνέχεια ανέβηκαν εκ νέου κοντά στις 330 μονάδες βάσης. 

Οι μετοχές της Βιοχάλκο (+5,09%), της 3Ε (+4,80%), της ΜIG (+3,55%), του Τιτάνα (+2,41%), του Μυτιληναίου (+1,84%) και της Alpha Bank (+1,76%) έδωσαν τον τόνο. Στον αντίποδα, η μετοχή της Εθνικής υποχώρησε κατά 0,14%, του ΟΤΕ κατά 0,98% και της ΔΕΗ κατά 2%. Ισοπαλία στη «μάχη» αγοραστών και πωλητών αφού 81 τίτλοι ενισχύθηκαν και 84 υποχώρησαν.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε