Παρασκευή, 19 Απρ.
20oC Αθήνα

Κίνα: Εχει τελικά πήλινα πόδια ο γίγαντας;

Κίνα: Εχει τελικά πήλινα πόδια ο γίγαντας;

Ο κόσμος είναι έντονα επικεντρώμενος  στην Ευρώπη αυτές τις μέρες, αλλά ας μην ξεχνάμε και την Κίνα.

Μια σειρά από ανησηχητικά στοιχεία που αξίζει να προσέξουμε εμφανίστηκαν πρόσφατα στην Κίνα.

– Η άνοδος του πληθωρισμού και η φούσκα ακινήτων. Τα ακίνητα αυξήθηκαν 12,8% απο  το προηγούμενο έτος, στα υψηλότερα επίπεδα από το 2005. 

– Οι προσπάθειες των κυβερνήσεων να δαμάσουν την φούσκα: η προσφορά χρήματος έχει αρχισει να  συρρικνώνεται στην Κίνα, κατι που αποτελει  ένα σημάδι  “υπερθέρμανσης της οικονομιας.” 

– Η πτώση των εξαγωγών και αύξηση των εισαγωγών: Βυθισμένη σε επιβράδυνση της βιομηχανικής παραγωγής, η Κίνα ανέφερε έλλειμμα του εμπορικού ισοζυγίου το Μάρτιο για πρώτη φορά από το 2004. 

“Φαίνεται οτι οι  κινέζοι  μπορεί να αρχισουν να  μάθαινουν  ορισμένες από τις κακές συνήθειές μας,” αναφερουν Αμερικανοι αναλυτες.

Αν η Κίνα εμφανίσει περισσότερα προβλήματα στα επομενα οικονομικα στοιχεια που θα ανακοινωσει:  “Θεωρούμε οτι τότε τα Hedge Funds θα αρχίσουν να πωλούν πρώτα και μετά να κανουν ερωτήσεις», λένε ειδικοί της αγοράς.

Δεδομένης της πρόδηλης ανησυχίας σχετικά με την Ευρώπη και τα ζητήματα στην Κίνα, πολλοι αναλυτες  μεταξυ των οποιων οι Hoffman Brothers δείχνουν την προτίμησή τους στο χρυσό. 
Ακόμη και αν ο χρυσός είναι μια φούσκα, όπως προτείνει ο Henry Hoffman, θα μπορούσε να έχει πολύ μεγαλυτερη ανακαμψη  εάν η εμπιστοσύνη στα χαρτονομίσματα εξακολουθεί να χάνεται.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε