Πέμπτη, 28 Μαρ.
24oC Αθήνα

Κίνα: Οι γερμανικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στη χώρα είναι αισιόδοξες για το 2018

Κίνα: Οι γερμανικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στη χώρα είναι αισιόδοξες για το 2018
Φωτογραφία αρχείου Reuters

Οι γερμανικές εταιρείες, που δραστηριοποιούνται στην Κίνα, είναι γενικά αισιόδοξες για τις προοπτικές το 2018, σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας του Γερμανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου στην Κίνα.

Οι γερμανικές επιχειρήσεις εκτιμούν πιο θετικά σε σχέση με πέρυσι την οικονομική κατάσταση στην Κίνα και παραμένουν αισιόδοξες για το 2018.

Η έρευνα, στην οποία συμμετείχαν 423 εταιρείες, έδειξε ότι σχεδόν οι δύο στις τρεις αναμένουν πως θα επιτύχουν ή θα υπερβούν τους φετινούς τους στόχους, με τη μηχανολογική βιομηχανία να σημειώνει την ισχυρότερη επάνοδο.

Περίπου το 75% των εταιρειών προβλέπουν υψηλότερες πωλήσεις το επόμενο έτος. Η αύξηση του κόστους εργασίας και η έλλειψη εξειδικευμένου προσωπικού είναι μεταξύ των μεγαλύτερων προβλημάτων για τις περισσότερες γερμανικές εταιρείες στην Κίνα, δήλωσε ο Μίχαελ Κλάους, ο Γερμανός πρεσβευτής στην Κίνα.

Οι γερμανικές εταιρείες αντιμετωπίζουν αυξανόμενο ανταγωνισμό από τις κινεζικές, καθώς πάνω από το 40% των εταιρειών που συμμετείχαν στην έρευνα αναμένουν ότι οι Κινέζοι ανταγωνιστές τους θα γίνουν ηγέτες στην καινοτομία στην επόμενη πενταετία, σύμφωνα με τον Λόταρ Χέρμαν, πρόεδρο του Γερμανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου στη Βόρεια Κίνα.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις