Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

“Κλείδωσαν” οι τιμές για τα πράσινα τέλη

Σε αποφάσεις για πράσινα τέλη και απόσυρση κατέληξε η διυπουργική επιτροπή στο Μέγαρο Μαξίμου.

 

Οι υπουργοί Οικονομικών και Περιβάλλοντος συναντήθηκαν με τον υπουργό Επικρατείας Χάρη Παμπούκη και κατέληξαν σε αποφάσεις για το μέτρο της απόσυρσης και τα νέα πράσινα τέλη κυκλοφορίας.

Την Δευτέρα αναμένεται να ανακοινωθούν οι τιμές για τα πράσινα τέλη. Θεωρείται βέβαιο ότι τα τέλη για νεότερα αλλά μεγάλου κυβισμού ΙΧ θα είναι “τσουχτερά”.
 
Επιπλέον θα ανακοινωθεί πως θα προχωρήσει η απόσυρση ενώ είναι σίγουρο πως το νέο σχέδιο αφορά και τους ιδιοκτήτες που ήδη έχουν δώσει τα ΙΧ τους για απόσυρση.   

Το θέμα παραπέμφθηκε στη διυπουργική αφού το Υπουργείο Περιβάλλοντος επιθυμεί να συνεχιστεί το μέτρο, το Υπουργείο Οικονομικών όμως δεν μπορεί να το στηρίξει οικονομικά, εξαιτίας των άδειων ταμείων.

Ήδη 63.000 αυτοκίνητα έχουν αποσυρθεί, αλλά οι ιδιοκτήτες τους δεν έχουν εισπράξει ακόμη τα χρήματά τους από τις Εφορίες. 

Το Υπουργείο Περιβάλλοντος εισηγείται να είναι μηδενική η επιδότηση για αγορά αυτοκινήτου πάνω από 2.000 κυβικά, ενώ γιά τα τέλη προτείνει μειώσεις μόνο γιά τα αυτοκίνητα μέχρι 1.400 κυβικά. 

Το υπουργείο Οικονομικών αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να δοθεί παράταση για την πληρωμή των νέων τελών (και πέρα από την 31η Δεκεμβρίου) αφού η όλη διαδικασία έχει καθυστερήσει.

 

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε