Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Κοινή εταιρεία των Βαρδινογιάννη-Μυτιληναίου διεκδικεί τη ΔΕΠΑ

Κοινή εταιρεία των Βαρδινογιάννη-Μυτιληναίου διεκδικεί τη ΔΕΠΑ

Εκτός από την κοινή εταιρεία των ομίλων Μυτιληναίου και Μότορ Όιλ την ΔΕΠΑ ”χτυπάνε” η Gazprom, η Israel Corp, η Socar του Αζερμπαϊτζάν, και ο ρωσικός όμιλος Sintez.

Πέντε εταιρείες διεκδικούν την απόκτηση της ΔΕΠΑ σύμφωνα με τις μη δεσμευτικές προσφορές που κατατέθηκαν μέχρι χθες μέσω της διαδικασίας του ΤΑΙΠΕΔ.

Οι εταιρείες αυτές είναι:

– Η M&Μ gas, δηλαδή η κοινή εταιρεία των ομίλων Μυτιληναίου και Μότορ Όιλ

– Ο ενεργειακός κολοσσός που ακούει στο όνομα Gazprom

– Η εταιρεία συμμετοχών από το Ισραήλ με την επωνυμία Israel Corp

– Η Socar που είναι κρατική εταιρεία αερίου από το Αζερμπαϊτζάν

– Ο Ρωσικός όμιλος Sintez

Ο όμιλος Μυτιληναίος σε ανακοίνωση του αναφέρει:

Σε συνέχεια της από 28/03/2012 ανακοίνωσης, η «ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ Α.Ε.- ΟΜΙΛΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ» ανακοινώνει ότι στις 5/11/2012 υπέβαλλε μη δεσμευτική προσφορά για την απόκτηση του 100% του μετοχικού κεφαλαίου της «ΔΕΠΑ»μαζί με την εταιρεία «ΜΟΤΟΡ ΟΪΛ (ΕΛΛΑΣ) ΔΙΥΛΙΣΤΗΡΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ Α.Ε.» και την κοινών συμφερόντων εταιρεία «Μ ΚΑΙ Μ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ». Η τελευταία έχει οριστεί ως επικεφαλής της κοινοπραξίας με ποσοστό συμμετοχής 80%, έναντι 10% εκάστου των δύο ομίλων.Η κατά 100% θυγατρική της «ΔΕΠΑ» με την επωνυμία «ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΑΕΡΙΟΥ (ΔΕΣΦΑ) Α.Ε.» δεν αποτελεί αντικείμενο της υποβληθείσας προσφοράς.

Ανακοίνωση έβγαλε και η Motor Oil:

Σε συνέχεια της από 28/03/2012 ανακοίνωσης, η ΜΟΤΟΡ ΟΪΛ (ΕΛΛΑΣ) ΔΙΥΛΙΣΤΗΡΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ Α.Ε. ενημερώνει ότι στις 5/11/2012 υπέβαλλε μη δεσμευτική προσφορά για την απόκτηση του 100% του μετοχικού κεφαλαίου της «ΔΕΠΑ» μαζί με την «ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ Α.Ε. ΟΜΙΛΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ» και την κοινών συμφερόντων εταιρεία «Μ και Μ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ». Η τελευταία έχει οριστεί επικεφαλής της κοινοπραξίας με ποσοστό 80% έναντι 10% εκάστου των δύο ομίλων. Η κατά 100% θυγατρική της «ΔΕΠΑ» με την επωνυμία «ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΑΕΡΙΟΥ (ΔΕΣΦΑ) Α.Ε.» δεν αποτελεί αντικείμενο της υποβληθείσας προσφοράς.

Διαβάστε επίσης :

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε