Τρίτη, 16 Απρ.
23oC Αθήνα

Κοινωνικό Μέρισμα: Περισσότερες από 120.000 οι αιτήσεις – Εμπλοκή με τα παιδιά που σπουδάζουν

Κοινωνικό Μέρισμα αιτήσεις

Πολλαπλασιάστηκαν σήμερα οι αιτήσεις για το Κοινωνικό Μέρισμα. Το πρωί είχαν μπει στο σύστημα περισσότεροι από 120.000 άνθρωποι.

Σύμφωνα με τα έως τώρα δεδομένα είναι περισσότεροι από 75.000 οι δικαιούχοι που ήδη τους έχει εγκριθεί το Κοινωνικό Μέρισμα. Οι αιτήσεις θα γίνονται δεκτές ως και τις 12 Δεκεμβρίου.

Όπως είπε μιλώντας στον ΑΝΤ1 και στην εκπομπή “Καλημέρα Ελλάδα” ο Γ.Γ. Πρόνοιας Δ. Καρέλλας από τις αιτήσεις που έχουν γίνει ακόμη εξετάζονται περισσότερες από 50.000, οι οποίες προς το παρόν δεν έχουν γίνει αποδεκτές.
Αλαλούμ με τους φοιτητές

Όπως είναι γνωστό τη δήλωση για το κοινωνικό μέρισμα κάνει ο επικεφαλής ενός νοικοκυριού. Στην αίτηση αυτή περιλαμβάνονται και τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας.

Εδώ ωστόσο υπάρχει ένα πρόβλημα. Οι φοιτητές που είναι άνω των 18 και μένουν σε άλλη πόλη δεν έχει προβλεφθεί εάν θα θεωρούνται προστατευόμενα μέλη ή φιλοξενούμενοι. ‘Ετσι είναι εκατοντάδες χιλιάδες οι γονείς που δεν μπορούν να κάνουν την αίτηση.

Έξι βήματα για το κοινωνικό μέρισμα

Πρώτα απ’ όλα οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να μπουν στην ιστοσελίδα koinonikomerisma.gr.

Βήμα 1

Με την είσοδό σας στο σύστημα θα σας ζητηθεί να επιβεβαιώσετε τον ΑΜΚΑ σας και να συναινέσετε στην επεξεργασία των στοιχείων που απαιτούνται (τα δικά σας, του/της συζύγου και των προστατευόμενων τέκνων σας).

Βήμα 2

Μετά την συναίνεση σας, εμφανίζεται φόρμα που αναφέρει κάποια προσωπικά στοιχεία σας (το ονοματεπώνυμο, ημερομηνία γέννησης, φύλο κτλ), οικονομικά στοιχεία (φορολογητέο και αφορολόγητο ετήσιο εισόδημα), περιουσιακά στοιχεία (αξία ακίνητης περιουσίας, τόκους καταθέσεων) και μια λίστα με τα μέλη του νοικοκυριού σας.

Βήμα 3

Απαραίτητη είναι η συμπλήρωση αριθμού λογαριασμού (IBAN) στον οποίο είστε δικαιούχος ή συν-δικαιούχος. Σας προτρέπουμε να εισάγετε ένα e-mail και τον αριθμό ενός κινητού τηλεφώνου που θα χρησιμοποιηθούν για αποστολή τυχόν ειδοποιήσεων.

Βήμα 4

Σε περίπτωση που το νοικοκυριό σας έχει και ενήλικα φιλοξενούμενα μέλη, για να δείτε αν πληροίτε τα κριτήρια απαιτείται η συγκατάθεση των φιλοξενούμενων ατόμων μέσω των κωδικών τους Taxisnet για την προσπέλαση των στοιχείων τους από την Α.Α.Δ.Ε. Αν για κάποιο άτομο απαιτείται συναίνεση αναφέρεται ευκρινώς.

Βήμα 5

Εφόσον έχουν δοθεί όλες οι τυχόν απαιτούμενες συναινέσεις των ενήλικων μελών του νοικοκυριού σας, εμφανίζεται η πληροφορία αναφορικά με το εάν πληροίτε τα κριτήρια ή όχι.

Βήμα 6

Για να καταστείτε δικαιούχος πρέπει να πατήσετε το κουμπί [Έγκριση -Συναίνεση]. Εάν πληροίτε τα κριτήρια του κοινωνικού μερίσματος 2017, εμφανίζεται και το ποσό του κοινωνικού μερίσματος που αντιστοιχεί στο νοικοκυριό σας. Στην αντίθετη περίπτωση, εμφανίζονται οι λόγοι αναλυτικά.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις