Τρίτη, 16 Απρ.
20oC Αθήνα

ΚΟΜΙΣΙΟΝ: Οι αποφάσεις για την Ελλάδα θα ληφθούν στις 12 Νοεμβρίου! – Έκκληση Ρομπάϊ να ψηφιστούν τα μέτρα

ΚΟΜΙΣΙΟΝ: Οι αποφάσεις για την Ελλάδα θα ληφθούν στις 12 Νοεμβρίου! – Έκκληση Ρομπάϊ να ψηφιστούν τα μέτρα

– Όλι Ρεν: Είμαι αισιόδοξος ότι όλα θα τελειώσουν την ερχόμενη Δευτέρα
– Εκτίμηση ότι η δόση δεν θα καθυστερήσει αν όλα πάνε σύμφωνα με το πρόγραμμα
– “Υπάρχει ακόμα πολλή δουλειά, αλλά προλαβαίνουμε”

«Ο Επίτροπος Οικονομίας, Όλι Ρεν, παραμένει αισιόδοξος ότι το Γιούρογκρουπ θα μπορέσει να λάβει τις απαραίτητες αποφάσεις για την Ελλάδα» δήλωσε σήμερα από τις Βρυξέλλες ο εκπρόσωπος του Επιτρόπου, Σάιμον Ο Κόνορ.

Συγκεκριμένα, κληθείς να σχολιάσει φήμες ότι οι αποφάσεις για την Ελλάδα θα ληφθούν περί τα τέλη Νοεμβρίου, ο κ. Ο Κόνορ υπενθύμισε πρόσφατη δήλωση του Όλι Ρεν, σύμφωνα με την οποία «βρισκόμαστε σε καλό δρόμο, ώστε στις 12 Νοεμβρίου το Γιούρογκρουπ να αποφασίσει την εκταμίευση της επόμενης δόσης για την Ελλάδα».

Υπενθύμισε, επίσης, ότι ο Όλι Ρεν είχε τονίσει πως η απόφαση αυτή απαιτεί σημαντική προσπάθεια από την πλευρά της Ελλάδας, ιδιαίτερα από την ελληνική Βουλή, η οποία πρόκειται να ψηφίσει αύριο ένα σημαντικό πακέτο μεταρρυθμίσεων και τις επόμενες ημέρες τον προϋπολογισμό του 2013.

Ο ίδιος εκπρόσωπος υπενθύμισε επίσης ότι, σύμφωνα με τον Επίτροπο Ρεν, πρέπει να αποφασιστεί με ποιον τρόπο θα μειωθεί το δημόσιο χρέος της Ελλάδας. «Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τα άλλα μέλη της τρόικας συνεχίζουν να εργάζονται εντατικά για το θέμα αυτό, προκειμένου να παρουσιάσουν τα κοινά συμπεράσματά τους στο Γιούρογκρουπ της 12ης Νοεμβρίου» δήλωσε ο εκπρόσωπος του Όλι Ρεν.

Τέλος, πρόσθεσε ότι ο Επίτροπος Οικονομίας παραμένει αισιόδοξος πως το Γιούρογκρουπ θα λάβει τις τόσο απαραίτητες αποφάσεις για την Ελλάδα, αλλά «υπάρχει ακόμα πολλή δουλειά που πρέπει να γίνει».

Βαν Ρομπάϊ: Ψηφίστε τα μέτρα

Ο πρόεδρος της ΕΕ Χέρμαν Φαν Ρόμπαϊ απηύθυνε σήμερα από το Λάος έκκληση στην Ελλάδα να καταλήξει σε μια συμφωνία με την τρόικα (ΕΕ, ΔΝΤ, ΕΚΤ) η οποία να επιτρέψει την καταβολή μιας νέας δόσης βοήθειας.

Μια σύνοδος των υπουργών Οικονομικών έχει προγραμματιστεί για τις 12 Νοεμβρίου για να προσπαθήσει να φτάσει σε μια απόφαση.

“Καλώ την ελληνική κυβέρνηση και τα κύρια πολιτικά κόμματα να αποφασίσουν αυτό που είναι απαραίτητο για να φτάσουν σε μια τελική συμφωνία με την τρόικα και είμαι αρκετά πεπεισμένος ότι αυτό θα γίνει εγκαίρως”, δήλωσε ο Χέρμαν Φαν Ρόμπαϊ κατά την ολοκλήρωση στο Λάος μιας συνόδου κορυφής Ασίας – Ευρώπης (ASEM).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δεν παίρνει ούτε ευρώ στο Eurogroup η Ελλάδα

ΟΛΕΣ ΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε