Σάββατο, 20 Απρ.
20oC Αθήνα

ΚΟΜΙΣΙΟΝ: Τον Σεπτέμβριο η τελική αξιολόγηση της τρόικας

ΚΟΜΙΣΙΟΝ: Τον Σεπτέμβριο η τελική αξιολόγηση της τρόικας

Η αντιπροσωπεία της τρόικας, που βρίσκεται αυτό το διάστημα στην Αθήνα για την αξιολόγηση του προγράμματος, θα αποχωρήσει στις αρχές Αυγούστου, για να επανέλθει στις αρχές Σεπτεμβρίου,προκειμένου να οριστικοποιηθεί ο έλεγχος.

Αυτό δήλωσε σήμερα στις Βρυξέλλες ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Αντουάν Κολομπανί, ο οποίος υπογράμμισε ότι στόχος της αποστολής αυτής είναι να διασφαλιστεί ότι το πρόγραμμα θα επανέλθει στη σωστή τροχιά.

Τόνισε ότι, πριν από τις αρχές Σεπτεμβρίου είναι πρόωρο να εξαχθούν συμπεράσματα σχετικά με την αξιολόγηση του προγράμματος και επανέλαβε ότι για το ομόλογο που λήγει στις 20 Αυγούστου θα βρεθούν τεχνικές λύσεις για την αποπληρωμή του, ώστε η Ελλάδα να μην αντιμετωπίσει προβλήματα χρηματοδότησης.

Εντωμεταξύ, εν μέσω αλλεπάλληλων αρνητικών μηνυμάτων από την Ευρώπη, καταφθάνει αύριο στην Αθήνα ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, ο οποίος θα έχει συνάντηση με τον κ. Σαμαρά στις 17.30 στο Μέγαρο Μαξίμου.

Η κυβέρνηση εκτιμά ότι η επίσκεψη Μπαρόζο αποτελεί κίνηση στήριξης της ελληνικής προσπάθειας. «Βοηθήστε με για να σας βοηθήσω» θα είναι το πολιτικό μήνυμα που θα φέρει ο κορυφαίος αξιωματούχος της ΕΕ.

Αγώνας δρόμου από Σαμαρά και υπουργούς

Tο πρόγραμμα του Πρωθυπουργού είναι ιδιαίτερα φορτωμένο. Το τελικό πακέτο των μέτρων ενδέχεται να παραδοθεί το βράδυ στους πολιτικούς αρχηγούς, πριν φθάσει στα χέρια της τρόικας αύριο το πρωί.

Το ραντεβού του κ. Σαμαρά με τους κ.κ. Βενιζέλο και Κουβέλη ορίστηκε για την Πέμπτη στις 14.00. Θα ακολουθήσει σειρά συναντήσεων του Πρωθυπουργού με τους υπουργούς Ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκη, Εργασίας Γ. Βρούτση και Υγείας Ανδ. Λυκουρέντζο. Οι συνομιλίες του Πρωθυπουργού με την τρόικα είναι προγραμματισμένες για τις 11 το πρωί της Παρασκευής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ρέσλερ: «Μην εκπλήσσεστε κύριε Σαμαρά! Χωρίς μεταρρυθμίσεις δε θα δείτε…
 

Αλμούνια: Δώστε κι άλλο χρήμα στην Ελλάδα!

ΔΝΤ προς ΕΚΤ:Ώρα για ελληνικό κούρεμα

Τα “κρυφά” χαρτιά Μπαρόζο – Ζητάει 14,5 δισ. μέτρα και δίνει νέο κούρεμα

 

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε