Παρασκευή, 29 Μαρ.
15oC Αθήνα

Κόψτε τώρα μισθούς σε ΔΕΚΟ και ειδικά μισθολόγια

Οι δαπάνες πρέπει να περικοπούν, αλλά χωρίς επενδύσεις δεν θα υπάρξει η περιβόητη ανάπτυξη της οικονομιας και έτσι το μοντέλο που προτείνει η Τράπεζα της Ελλάδος δεν είναι άλλο από την περικοπή μισθών σε όσους έχουν ως τώρα ξεφύγει από το μεγάλο ψαλίδι του μνημονίου στο Δημόσιο.

Στο σκέλος των δαπανών το βάρος πέφτει στον περιορισμό του των μισθολογικών και κοινωνικών δαπανών του δημοσίου, τις καταργήσεις και συγχωνεύσεις φορέων και οργανισμών ( διαβάστε εδώ τη σχετική είδηση) και την «από μηδενική βάση» επανεξέταση της αποδοτικότητας των προγραμμάτων και τον έλεγχο των κονδυλίων από ανεξάρτητο δημοσιονομικό συμβούλιο.

Η Τράπεζα της Ελλάδος είναι αντίθεση σε περικοπές επενδυτικών δαπανών του δημοσίου που θα επέτειναν την ύφεση.

Επισημαίνει ότι οι περικοπές δαπανών θα πρέπει να είναι εστιασμένες στο ψαλίδισμα των ειδικών μισθολογίων στο δημόσιο τομέα, στις καταργήσεις και συγχωνεύσεις δημοσίων φορέων και οργανισμών καθώς και στην αναδιάρθρωση των ΔΕΚΟ και στον περιορισμό των κοινωνικών, φαρμακευτικών και αμυντικών δαπανών.

Διαβάστε επίσης:
Τα πάνω κάτω σε υπουργεία και υπηρεσίες του δημοσίου φέρνει σχέδιο νόμου – Καταργούνται γραμματείες, διευθύνσεις και τμήματα του δημοσίου

ΟΛΕΣ ΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε