Πέμπτη, 28 Μαρ.
18oC Αθήνα

Κόβει τιμές – στόχους σε 10 τράπεζες η Citigroup

Κόβει τιμές – στόχους σε 10 τράπεζες η Citigroup

Σε μείωση της τιμής-στόχου για 10 μετοχές τραπεζών προχώρησε η Citigroup, σε έκθεσή της με ημερομηνία 14 Ιουνίου για τα ελληνικά και τα κυπριακά ιδρύματα.

Ο οίκος χαρακτηρίζει τα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου αδύναμα και εντοπίζει την αύξηση των μη εξυπηρετούμενων δανείων, αν και επισημαίνει ότι τα καθαρά έσοδα από τόκους εμφανίζονται ανθεκτικά και κάνει λόγο για μελλοντικές δυσκολίες. 

Η Citigroup μειώνει την τιμή – στόχο της Alpha Bank στα 4,75 ευρώ από τα 5 ευρώ, με σύσταση για τη μετοχή «Διακράτηση», για την EFG Eurobank στα 4,50 ευρώ από 5,25 ευρώ (Διακράτηση), για την Εμπορική στα 3,20 ευρώ από 4,50 ευρώ (Διακράτηση), για την Εθνική στα 12 ευρώ από 13 ευρώ, με σύσταση «Αγορά» για την Τράπεζα Πειραιώς στα 4 ευρώ από 4,50 ευρώ (Διακράτηση), για τη Marfin Popular στα 2 ευρώ από 2,25 ευρώ (Αγορά), για την Τράπεζα Κύπρου στα 5 ευρώ από 5,25 ευρώ (Αγορά), για το Τ.Τ. στα 3 ευρώ από 4 ευρώ (Διακράτηση), για τη μετοχή της Ελληνικής Τράπεζας στο 1,2 ευρώ, από 2 ευρώ (Αγορά) ενώ διατηρεί την αποτίμηση της Αγροτικής Τράπεζας στο 1 ευρώ (σύσταση «Πώληση»). 

Kαλύτερη επιλογή του οίκου είναι η Τράπεζα Κύπρου, για την οποία εκτιμάται ότι θα αυξήσει τα έσοδά της από τις κυπριακές και τις διεθνείς (εξαιρουμένης της Ελλάδας) δραστηριότητες.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε