Παρασκευή, 29 Μαρ.
25oC Αθήνα

“Κούρεμα” και δόσεις στο εφάπαξ

– Θα γίνεται ακόμη και συμψηφισμός με δάνεια
– 10.000 δημόσιοι υπάλληλοι θα δουν το εφάπαξ τους να μειώνεται
– 40% προκαταβολή και μετά … βλέπουμε

Είναι δεδομένο ότι το ταμείο των δημοσίων υπαλλήλων είναι στο κόκκινο. 45.000 άτομα περιμένουν εφάπαξ και θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι χρήματα δεν υπάρχουν για όλους. Τώρα το υπουργείο υπολογίζει να κάνει ένα “κούρεμα” 400 εκατομμυρίων και έτσι οι δικαιούχοι θα πάρουν λιγότερα χρήματα.

Το σχέδιο είναι διπλό. Περιλαμβάνει αφενός δόσεις. Δύο τρεις, χωρίς ακόμη να καθορίζεται πόσος χρόνος θα περνάει ανάμεσα σε κάθε δόση, ίσως και χρόνια και οι δικαιούχοι θα παίρνουν … έναντι μια προκαταβολή 40%.

Παράλληλα μελετάται να γίνει συμψηφισμός του ποσού που κάθε υπάλληλος δικαιούται με πιθανά του χρέη προς το ταμείο Παρακαταθηκών, συμψηφισμός δηλαδή με πιθανό δάνειο, ώστε το Δημόσιο να αποφύγει να δώσει μετρητά και να διαγράψει απλά χρέη…

Όλα αυτά φαίνεται πως αφορούν περί του 10.000 υπαλλήλους που αυτή τη στιγμή έχουν ήδη κάνει αίτηση για σύνταξη και εκτος από το στενό δημόσιο τομέα υπηρετούσαν σε ΔΕΚΟ ή τράπεζες όπου έχει ήδη ανακοινωθεί μείωση περίπου 10%.

Διαβάστε επίσης:
Μετά από 3 χρόνια κρίσης τώρα βρήκαν 40.000 δικαιούχους μαϊμού στα επιδόματα – Ασφαλισμένος έπαιρνε παράνομα σύνταξη από το 1978

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε