Πέμπτη, 18 Απρ.
19oC Αθήνα

«Κρατούν» τα λειτουργικά κέρδη της Intralot

«Κρατούν» τα λειτουργικά κέρδη της Intralot

Τα δυσμενή αποτελέσματα του στοιχήματος σε μερικές χώρες, όπου αυξήθηκε η καταβολή κερδών προς τους νικητές

στο τρίμηνο και η αύξηση του φόρου στα τυχερά παιχνίδια στη Βουλγαρία στις αρχές του έτους επηρέασε τα κέρδη της Intralot το πρώτο τρίμηνο του 2010.

Ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών μειώθηκε κατά 10,9% σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο του 2009, φτάνοντας τα 228 εκατ. ευρώ. Εξαιρώντας τα οικονομικά αποτελέσματα του νέου τουρκικού συμβολαίου τόσο για το πρώτο τρίμηνο του 2009 όσο και το πρώτο τρίμηνο του 2010, στην ίδια βάση, ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών του ομίλου παρουσίασε μείωση της τάξης του 5,9%.

Τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) σημείωσαν κάμψη 26,3% φτάνοντας τα 34 εκατ. ευρώ, ενώ εξαιρουμένων των οικονομικών αποτελεσμάτων του νέου τουρκικού συμβολαίου, το EBITDA αυξήθηκε κατά 4,1%, «αναδεικνύοντας τη δυναμικότητα των υπόλοιπων έργων». Επιπλέον, προσαρμόζοντας τα αποτελέσματα της Βουλγαρίας στο νέο φόρο, τα ebitda στην ίδια βάση, σημείωσαν αύξηση 9,8%.

Τα κέρδη προ φόρων κατήλθαν στα 27,7 εκατ. παρουσιάζοντας μείωση 37,4% ενώ τα κέρδη μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας μειώθηκαν κατά 31,5% φτάνοντας τα 15,1 εκατ. ευρώ. Σε σχέση με το τέταρτο τρίμηνο του 2009 τα ebitda και τα καθαρά κέρδη έχουν σταθεροποιηθεί το πρώτο τρίμηνο του 2010. Σημειώνεται ότι τα οικονομικά αποτελέσματα της SVL, της τζαμαϊκανής εταιρείας τυχερών παιχνιδιών που εξαγοράστηκε στις αρχές του 2010, δεν συμπεριελήφθησαν στα αποτελέσματά του τριμήνου, κάτι που θα πραγματοποιηθεί στο δεύτερο τρίμηνο εξαιτίας τυπικών διαδικαστικών θεμάτων

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε