Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Κρίση και στα κινητά-Επιβιώνουν μόνο τα “έξυπνα”

(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI)

Τέλος η αλλαγή αλά πουκάμισο στα κινητά. Ο μέσος όρος αλλαγής κινητού στην Ελλάδα ήταν μέχρι να … ενσκήψει η κρίση οι έξι μήνες όμως ήδη οι αναλυτές τις αγοράς μιλούν για “περασμένα μεγαλεία”.

Μπορεί εφέτος τα έσοδα στην αγορά των κινητών να παραμείνουν στα ίδια επίπεδα με πέρυσι ή ίσως να υπάρξει μια μείωση, όμως αυτό οφείλεται στη στροφή των αγοραστών στα λεγόμενα έξυπνα κινητά.

Τα στοιχεία δείχνουν ότι πλέον ο καταναλωτής δεν μπαίνει στη διαδικασία να αγοράσει όπως παλιά ένα κινητό για καλύτερη απόδοση στη μουσική ή γιατί έχει καλύτερη φωτογραφική μηχανή.

Πλέον προτιμά τα παλιά του έξοδα για δύο κινητά το χρόνο να τα κάνει μια φορά για να αγοράσει μια έξυπνη συσκευή όπως το iΡhone της Αpple, κάποια εκ των των συσκευών της ΗΤC, του γνωστού και πιο «μπίζνες» Βlackberry της RΙΜ και άλλων.

Σύμφωνα με “Το Βήμα” η αγορά των “έξυπνων” κινητών τηλεφώνων ή smartphones βαίνει αυξανόμενη και σε όγκο και σε αξία, καθώς οι τιμές τους είναι ακριβότερες από εκείνες των απλών κινητών τηλεφώνων.

Η ΙCΑΡ επιβεβαιώνει ακόμη την αυξανόμενη ζήτηση για «έξυπνα κινητά», καθώς στο καταναλωτικό κοινό έχουν δημιουργηθεί νέες ανάγκες οι οποίες αφορούν τις υπηρεσίες των εν λόγω κινητών.

Παράλληλα όμως και καθώς είναι γνωστό ότι είμαστε λαός των… άκρων φαίνεται να ευημερεί και η αγορά των λεγόμενων φθηνών κινητών, εκείνων δηλαδή που κινούνται σε τιμές γύρω στα 70 ευρώ και έχουν χρήση μόνο… τηλεφώνου.

Κάπως έτσι η μέση δαπάνη των καταναλωτών για αγορά κινητών τηλεφώνων έχει διαμορφωθεί στα 159 ευρώ έναντι 171 ευρώ πέρυσι την ίδια εποχή.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε