Τρίτη, 23 Απρ.
22oC Αθήνα

Ξεκάθαρη απειλή ΔΝΤ προς την Ελλάδα: “Χωρίς μεταρρυθμίσεις δεν θα πάρετε τη δόση”

Από τη μία μας απειλεί με την επόμενη δόση, αλλά από την άλλη νιώθει ήσυχη με τα αποτελέσματα της τηλεδιάσκεψης.

Ξεκάθαρο μήνυμα προς την Ελλάδα έστειλε η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ σε συνέντευξή της στο CNBC λέγοντας πως το μέλλον της Ελλάδας είναι στην ευρωζώνη αλλά με τίμημα και διεμήνυσε πως εάν η Ελλάδα δεν εκπληρώσει τους όρους και δεν πραγματοποιήσει τις μεταρρυθμίσεις δεν θα λάβει την επόμενη δόση.

Ωστόσο, νωρίτερα σε ένα τελείως διαφορετικό κλίμα, η κα Λαγκάρντ δήλωσε ότι “την καθησύχασαν πολύ” οι ηλώσεις υποστήριξης της Ελλάδας που έγιναν χθες από τον Γάλλο πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί και τη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ.

“Προσωπικά με καθησύχασε πολύ η κοινή δήλωση της καγκελαρίου Μέρκελ και του προέδρου Σαρκοζί”, δήλωσε η Κριστίν Λαγκάρντ, ερωτηθείσα μετά από ομιλία της στην Ουάσιγκτον.

“Πρόκειται για μια σαφή ένδειξη από την πλευρά τους, από τα δύο μεγαλύτερα μέλη της ζώνης του ευρώ και από οικονομική άποψη, ότι το μέλλον της Ελλάδας είναι πραγματικά στη ζώνη του ευρώ. Αυτό φαίνεται να βασίζεται ισχυρά σε αυτά τα δυο”, πρόσθεσε.

Οι Σαρκοζί και Μέρκελ δήλωσαν την Τετάρτη το βράδυ “πεπεισμένοι” ότι το μέλλον της Ελλάδας βρίσκεται στη ζώνη του ευρώ, μετά την τηλεδιάσκεψη που είχαν με τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου.

Η επικεφαλής του ΔΝΤ εκτίμησε ότι η δήλωση αυτή ολοκληρώνει τη δέσμευση που αναλήφθηκε από τις χώρες της ζώνης του ευρώ στις 21 Ιουλίου για την παροχή πρόσθετης στήριξης προς την Ελλάδα.

“Η μια από τις αρχές είναι είναι ότι όσο μια χώρα που αντιμετωπίζει δυσκολίες και υπόκειται σε ένα πρόγραμμα ανταποκρίνεται στις υποχρεώσεις της, τα μέλη της ζώνης του ευρώ θα την στηρίξουν οικονομικά, χωρίς όριο, χωρίς περιορισμό. Είναι μια δήλωση πολύ ισχυρή και θαρραλέα”, τόνισε η Λαγκάρντ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

“Η Ελλάδα είναι αναπόσπαστο μέρος της ευρωζώνης”, είπαν σε Παπανδρέου, Μέρκελ και Σαρκοζί

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε