Τετάρτη, 24 Απρ.
20oC Αθήνα

Ξεκρέμαστη η Opel από τη γερμανική κυβέρνηση

Ξεκρέμαστη η Opel από τη γερμανική κυβέρνηση

Ο επικεφαλής της Opel Νικ Ράιλι αναμένεται να αντιδράσει στην υπουργική απόφαση.

Ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Ράινερ Μπρίντερλε δήλωσε σήμερα πως απορρίπτει την αίτηση της αυτοκινητοβιομηχανίας Opel για παροχή εγγυήσεων 1,1 δισ. ευρώ, αφήνοντας στη μητρική εταιρεία General Motors την ευθύνη για την αναδιάρθρωσή της. 

“Ως υπουργός Οικονομικών αποφάσισα να απορρίψω το αίτημα. Είμαι πεπεισμένος πως η Opel έχει ένα λαμπρό μέλλον ακόμη και χωρίς δημόσιες εγγυήσεις”, τόνισε ο Μπρίντερλε. 

Η αμερικανική εταιρεία, που αρχικά είχε απορρίψει την πρόταση του γερμανικού δημοσίου να της δανείσει 4,5 δισ. ευρώ, αρκεί να πωλήσει την Opel τον Νοέμβριο, ζητούσε από το Βερολίνο εγγυήσεις 1,1 δισ. ευρώ, προκειμένου να κρηπιδώσει την εταιρεία που πλήττεται από την οικονομική κρίση. 

Μία επιτροπή κυβερνητικών συμβούλων περιήλθαν σε αδιέξοδο στην τελική απόφασή τους αφήνοντας την ευθύνη στον υπουργό. Ο Μπρίντερλε ανακοίνωσε στους δημοσιογράφους πως το Βερολίνο απορρίπτει το αίτημα. 

Η απόρριψη του αιτήματος από την κυβέρνηση ήταν αναμενόμενη, μ’όλο που η Opel απασχολεί στα εργοστάσιά της στη Γερμανία τους μισούς από τους 46.000 εργαζομένους σε όλην την Ευρώπη, ιδίως μετά την επιστροφή της GM σε πορεία κερδοφορίας και την ανακοίνωση των μέτρων δημοσιονομικής λιτότητας από την κυβέρνηση της Άνγκελας Μέρκελ. 

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε