Παρασκευή, 29 Μαρ.
16oC Αθήνα

Ξένες τράπεζες ”κούρεψαν” εως και 63% τα ελληνικά ομόλογα

Ξένες τράπεζες ”κούρεψαν” εως και 63% τα ελληνικά ομόλογα

Η γερμανική Commerzbank και η βρετανική RBS ανακοίνωσαν ”κούρεμα” κατά 52% και 63% αντίστοιχα.

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο Bloomberg ”η γερμανική τράπεζα Commerzbank και η βρετανική Royal Bank of Scotland (RBS) ανακοίνωσαν, με τη δημοσίευση των οικονομικών αποτελεσμάτων τους για το τρίτο τρίμηνο του 2011, περαιτέρω “κούρεμα” της ονομαστικής αξίας των ομολόγων του ελληνικού Δημοσίου που έχουν στο χαρτοφυλάκιό τους”.

Η Commerzbank, που είναι η δεύτερη μεγαλύτερη τράπεζα της Γερμανίας, ανακοίνωσε ζημιές ύψους 798 εκατομυρίων ευρώ από τα ελληνικά ομόλογα, καθώς προχώρησε σε νέο “κούρεμα” τους, το οποίο φθάνει συνολικά το 52% κατά το 2011.
Όπως αναφέρει η τράπεζα στην ανακοίνωσή της, έλαβε υπόψη “τη συνεχιζόμενη αβεβαιότητα για τη χρηματοπιστωτική φερεγγυότητα της Ελλάδας και την απόφαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις 26 Οκτωβρίου”.

Η Commerzbank είχε καταγράψει και στο δεύτερο τρίμηνο του 2011 ζημιές 760 εκατ. ευρώ από τις θέσεις ύψους 3 δις. ευρώ που είχε σε ελληνικά ομόλογα στο τέλος του 2010.

Η Royal Bank of Scotland, η μεγαλύτερη υπό δημόσιο έλεγχο βρετανική τράπεζα, ανακοίνωσε ότι μείωσε περαιτέρω την αποτίμηση των ελληνικών ομολόγων στο 37% της ονομαστικής αξίας τους (37 σεντ για κάθε ευρώ), μετά το “κούρεμα” κατά 50% που είχε κάνει το πρώτο εξάμηνο του έτους.
Από το νέο “κούρεμα” η τράπεζα κατέγραψε ζημιά 142 εκατ. λιρών, σύμφωνα με ανακοίνωσή της.

Διαβάστε επίσης :

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε