Παρασκευή, 29 Μαρ.
16oC Αθήνα

Ξεπούλημα των ελληνικών μετοχών

Ξεπούλημα των ελληνικών μετοχών

Παράταση του short selling για δύο μήνες.

Η αναταραχή στην δευτερογενή αγορά ομολόγων όπου μεγάλα επενδυτικά σπίτια όπως Citigroup, Barclays και Capital ρευστοποιούσαν ελληνικά ομόλογα μετά την υποβάθμιση τoυ ελληνικού χρέους από τη Moody΄s επηρέασε αρνητικά και την εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά. 

Η Ελλάδα και το δημοσιονομικό της πρόβλημα δεν φεύγουν από το «κάδρο» και ως εκ τούτου και οι ελληνικοί μετοχικοί τίτλοι ρευστοποιούνται όσο – όσο. Ο Γενικός Δείκτης υποχώρησε κατά 3,71% στις 1.468,86 με χαμηλή αξία συναλλαγών 85,7 εκατ. ευρώ εκ των οποίων τα 10 ήταν προσυμφωνημένες συναλλαγές. 

Οι τράπεζες βρέθηκαν στο επίκεντρο των ρευστοποιήσεων λόγω της έκθεσής τους σε ομόλογα αλλά και λόγω της σημερινής έκθεσης της Goldman Sachs που κόβει τις τιμές – στόχους για 9 τράπεζες. Η μετοχή της Εθνικής υποχώρησε κατά 4,04%, της Αpha 4,79%, της Πειραιώς 4,88%, της Eurobank 4,96%, της Κύπρου 3,13%. Μεγάλες απώλειες και για τα υπόλοιπα blue chips: ΟΠΑΠ -5,88%, Μυτιληναίος -8%, Τιτάν -5,04%, 3Ε -4,82%,ΟΤΕ 2,4%. Μόνο 36 μετοχές ενισχύθηκαν έναντι 152 που υποχώρησαν ενώ 120 παρέμειναν αμετάβλητες. 

Πριν από λίγο η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς αποφάσισε την παράταση της απαγόρευσης των ανοικτών πωλήσεων (short selling) για 2 επιπλέον μήνες. Aν και η εμπειρία δείχνει ότι το short selling δεν φταίει για τα δεινά της αγοράς αφού η τάση είναι έτσι και αλλιώς πτωτική οι αρχές δεν θα μπορούσαν να παρέχουν ακόμη ένα επενδυτικό εργαλείο στα χέρια των κερδοσκόπων. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ : Εξαπλασίασαν τα κέρδη τους ποντάροντας στην χρεοκοπία της Ελλάδας!

 

 

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε