Παρασκευή, 19 Απρ.
20oC Αθήνα

Ξέσπασε ”εμφύλιος” στην τρόικα – Εμπλοκή στην 6η δόση

Ξέσπασε ”εμφύλιος” στην τρόικα – Εμπλοκή στην 6η δόση
Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters το ΔΝΤ έχει διαφορετική άποψη από την Ευρωπαική Ένωση για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους και μπλοκάρει την εκταμίευση της δόσης.
 

Κατά το δημοσίευμα στελέχη του ΔΝΤ κατηγορούν την Ευρωπαϊκή Ένωση για υπερβολική αισιοδοξία σχετικά με το χρέος της Ελλάδας.

Όπως διαρρέεται μάλιστα δεν πρόκειται να ξεμπλοκάρουν το μερίδιο που τους αναλογεί, ύψους 2,2 δις ευρώ, στην 6η δόση των 8δις ευρώ, καθώς θα περιμένουν τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής της Κυριακής.

Εαν αποφασιστεί ”κούρεμα” του ελληνικού χρέους τότε το ΔΝΤ, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, θα το θεωρήσει βιώσιμο και θα μας επιτρέψει την εκταμίευση της δόσης μέσα στο Νοέμβριο.

Τις διαπιστώσεις του ΔΝΤ για το ελληνικό πρόγραμμα θα ανακοινώσει σήμερα σε συνέντευξη Τύπου στην Ουάσιγκτον ο διευθυντής Διεθνών Σχέσεων του ΔΝΤ Τζέρυ Ράις.
Ο ίδιος θα ενημερώσει και για την ημερομηνία που θα συγκληθεί το Εκτελεστικό Συμβούλιο του ΔΝΤ που θα εγκρίνει την εκταμίευση της επόμενης δόσης.

Αύριο, σύμφωνα με το Reuters θα παρουσιάσει η τρόικα στο Eurogroup την έκθεση της για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους.Εκεί θα αναφέρεται πως η δυναμική του ελληνικού χρέους παραμένει εξαιρετικά ανησυχητική, ενώ κρίνεται ως ανεπαρκής ο ρυθμός των μεταρρυθμίσεων.

Διαβάστε επίσης :

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε