Πέμπτη, 25 Απρ.
20oC Αθήνα

Κυβέρνηση: Υπάρχει διεθνές ενδιαφέρον για τον ΟΣΕ

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Πρόσφατα, ο πρωθυπουργός μίλησε για αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας και ήδη υπάρχει διεθνές ενδιαφέρον για την αποκρατικοποίηση του ΟΣΕ.

Η κυβέρνηση έχει ήδη αποφασίσει τη μερική αποκρατικοποίηση του Οργανισμού και σύμφωνα με τον Ειδικό Γραμματέα Αποκρατικοποιήσεων του υπουργείου Οικονομικών, Γιώργο Χριστοδουλάκη, έχει εκδηλωθεί σοβαρό ενδιαφέρον από το εξωτερικό. «Έχουμε ήδη σοβαρό διεθνές ενδιαφέρον για τον ΟΣΕ και αναμένουμε ότι θα προχωρήσουμε στην αποκρατικοποίηση του αναδιαρθρωμένου φορέα το επόμενο έτος, που θα είναι οριακά κερδοφόρο», επεσήμανε ο κ. Χριστοδουλάκης σε δηλώσεις του στη Wall Street Journal.

Το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων θα κλιμακωθεί στην τριετία 2011-2013 και θα αποφέρει έσοδα 3 δισ. ευρώ, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που έχει θέσει η κυβέρνηση πρόσθεσε ο ειδικός γραμματέας του ΥΠΟΙΚ, προσθέτοντας ότι το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων αφορά την αναδιάρθρωση της ελληνικής οικονομίας και όχι μόνο την είσπραξη χρημάτων.

Επίσης, τόνισε πως δρομολογείται η αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου. «Υπάρχουν πολλές και μεγάλες εκτάσεις γης που έχουν εμπορικό ενδιαφέρον και αυτό που σχεδιάζουμε είναι να τις πωλήσουμε ή να παραχωρήσουμε την εκμετάλλευσή τους με πολυετείς συμβάσεις», ανέφερε ο κ. Χριστοδουλάκης, προσθέτοντας ότι «εργαζόμαστε πολύ εντατικά για να παρουσιάσουμε ένα ισχυρό και ελκυστικό επενδυτικό πρόγραμμα στις διεθνείς αγορές».

Τέλος, αναφερόμενος στον ΟΤΕ, είπε ότι το Δημόσιο δε θα μειώσει τη συμμετοχή του, η οποία ανέρχεται στο 20%. Η Κυβέρνηση, σημείωσε, προτίθεται να πωλήσει πολύ γρήγορα τη συμμετοχή της σε ποσοστό 49% στο Καζίνο της Πάρνηθας, ενδεχομένως και έως το τέλος του 2010.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε