Τετάρτη, 24 Απρ.
18oC Αθήνα

Λαγκάρντ: «Εφαρμόστε άμεσα τη συμφωνία για το ελληνικό χρέος»

ΦΩΤΟ REUTERS

Η συμφωνία στη Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών δεν έλυσε ως δια μαγείας τα προβλήματα. Για αυτό και η νέα επικεφαλής του ΔΝΤ έσπευσε να ζητήσει την άμεση εφαρμογή των αποφάσεων.

Η Κριστίν Λαγκάρντ κάλεσε τις χώρες-μέλη της ευρωζώνης να προχωρήσουν “ταχέως” στην εφαρμογή του προγράμματος αντιμετώπισης της κρίσης δημόσιου χρέους, στο οποίο συμφώνησαν την περασμένη Πέμπτη στις Βρυξέλλες.

“Οι αναταράξεις θα μπορούσαν ευχερώς να εκδηλωθούν εκ νέου” δήλωσε η νέα επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Λαγκάρντ, στη διάρκεια ομιλίας της στη Νέα Υόρκη, μόλις τέσσερις ημέρες μετά τη δήλωση της Γερμανίδας καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ ότι η “νέα εκδοχή” του ευρωπαϊκού μηχανισμού χρηματοπιστωτικής σταθερότητας μπορεί να υλοποιηθεί μετά το τέλος των κοινοβουλευτικών διακοπών.

Ταυτόχρονα κάλεσε τόσο τους Ευρωπαίους όσο και τους Αμερικανούς ηγέτες να αντιμετωπίσουν επειγόντως τα προβλήματα από την κρίση χρέους και να μη βάλουν την εύθραυστη παγκόσμια οικονομική ανάκαμψη σε κίνδυνο. Τόνισε δε ότι πρέπει να υπάρξει συμφωνία για το αμερικανικό χρέος, ανάμεσα στην κυβέρνηση Ομπάμα και τους Ρεπουμπλικάνους, γιατί σε αντίθετη περίπτωση θα δημιουργήσουν επιπλέον προβλήματα στον υπόλοιπο κόσμο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο Ε. Βενιζέλος “είδε” απόλυτη στήριξη από τις ΗΠΑ στην Ελλάδα

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε