Τετάρτη, 24 Απρ.
25oC Αθήνα

Λαγκάρντ: “Να τηρηθεί το πρόγραμμα, για να μην ζητηθούν νέες περικοπές”

Λαγκάρντ: “Να τηρηθεί το πρόγραμμα, για να μην ζητηθούν νέες περικοπές”

Η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ, τόνισε ότι αν η Ελλάδα τηρήσει τις δεσμεύσεις της, δεν θα χρειαστεί να ληφθούν νέα μέτρα.

Σε δηλώσεις της στην “Καθημερινή της Κυριακής”, η Κριστίν Λαγκάρντ επισήμανε ότι: “Εάν γίνουν οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και άρα υπάρξει η ορθή μεταφορά, της μείωσης του μισθολογικού κόστους, στις τιμές των προϊόντων, τότε δεν θα χρειαστούν επιπλέον μέτρα από αυτά που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα”.

Όμως η κ. Λαγκάρντ σημειώνει ότι, εάν δεν ανοίξουν τα κλειστά επαγγέλματα, εάν παραμείνουν τα γραφειοκρατικά καί άλλα εμπόδια στην ανάπτυξη, εάν δε βελτιωθεί ο φοροεισπρακτικός μηχανισμός, τότε για να μειωθεί το δημοσιονομικό έλλειμμα θα χρειαστούν και άλλες περικοπές.

Η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, δηλώνει ότι έχει εκπλαγεί από τον κ. Σαμαρά και την αποφασιστικότητα που δείχνει η κυβέρνηση. Αφήνει, ακόμη, να εννοηθεί ότι επιθυμεί να υπάρξει νέο “κούρεμα” λέγοντας πως οι Ευρωπαίοι “δεσμεύθηκαν να παράσχουν, επιπλέον, ενίσχυση, επιπρόσθετη μακροπρόθεσμη στήριξη, υπό την προυπόθεση ότι η Ελλάδα θα ανταποκρίνεται και θα τηρεί τις δεσμεύσεις της”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΙ ΑΛΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε