Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Λαγκάρντ: όχι στην έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ

Ούτε η Ελλάδα, ούτε κάποια από τις χώρες που αντιμετωπίζουν προβλήματα πρέπει να βγει από τη ζώνη του ευρώ είπε η επικεφαλής του ΔΝΤ στην διάρκεια ομιλίας της στο συνέδριο του πρακτορείου AP.

“Η απάντηση στην ερώτηση σας είναι όχι”, είπε όταν ρωτήθηκε αν θα έπρεπε οι χώρες με προβλήματα πρέπει να εγκαταλείψουν την ευρωζώνη.

Η Κριστιν Λαγκαρντ ζήτησε μάλιστα από τις Ηνωμένες Πολιτείες να στηρίξουν την προσπάθεια του Ταμείου για να αυξήσει τους οικονομικούς του πόρους του και τόνισε ότι “είμαστε εδώ για να εξυπηρετήσουμε τα μέλη μας, συμπεριλαμβανομένων και των Ηνωμένων Πολιτειών, γι’ αυτό πρέπει όλοι να μας υποστηρίξουν”.

Η κ. Λαγκάρντ είπε πως επιδιώκει τη δημιουργία “τείχους προστασίας” μέσω ενός ταμείου, τα χρήματα του οποίου θα μπορεί να χρησιμοποιήσει το ΔΝΤ για να αντιμετωπίσει κρίσεις, όπως αυτή που κτύπησε την Ευρωζώνη επηρεάζοντας και την παγκόσμια οικονομία. Είναι αξιοσημείωτο ότι η μεγαλύτερη αντίσταση προέρχεται από την ρεπουμπλικανική πλειοψηφία στο αμερικανικό Κογκρέσο, η οποία -λόγω και της προεκλογικής περιόδου- κινδυνολογεί ότι τα χρήματα των Αμερικανών φορολογουμένων ξοδεύονται από τον πρόεδρο Ομπάμα για να σωθούν οι Ευρωπαίοι.

Διαβάστε επίσης:
Ε.Ε: Σε καλό δρόμο η Πορτογαλία αλλά χρειάζεται ακόμα προσπάθεια

Διορθωτικές τάσεις στη Wall Street

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε