Πέμπτη, 28 Μαρ.
24oC Αθήνα

Λαγκάρντ: “Το ΔΝΤ είναι έτοιμο να βοηθήσει την Ελλάδα”

H γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ xαιρέτισε τη συμφωνία για το δεύτερο πακέτο στήριξης της Ελλάδας, συμπληρώνοντας πως ο διεθνής οργανισμός θα συνεχίσει να «διαδραματίζει το ρόλο του».

Η Κριστίν Λαγκάρντ πριν αναχωρήσει από τις Βρυξέλλες διαβεβαίωσε ότι ο πιστωτικός θεσμός του οποίου προϊσταται «θα συνεχίσει να διαδραματίζει τον ρόλο του», για να βοηθήσει την ελληνική οικονομία».

Παράλληλα, η Κ.Λαγκάρντ χαιρέτισε «τη σπουδαία υποστήριξη που παρέχεται τώρα, με στόχο την ανάπτυξη και την οικονομική σταθεροποίηση (στην Ευρωζώνη), εκ μέρους των ηγετών της ευρωζώνης, αλλά και των πιστωτικών θεσμών».

Επίσης η Κ.Λαγκάρντ σημείωσε ότι «το ΔΣ του ΔΝΤ είναι έτοιμο να αξιολογήσει τυχόν νέο αίτημα της ελληνικής κυβέρνησης», ώστε να συνδράμει το ΔΝΤ και στο μέλλον υπέρ της ελληνικής οικονομίας.

Τέλος σήμερα το μεσημέρι συνεδριάζει το Διοικητικό Συμβούλιο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, προκειμένου να αποτιμήσει τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής της Ευρωζώνης και να συζητήσει τη συμμετοχή του στο νέο πακέτο στήριξης της Ελλαδας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η τελευταία ευκαιρία της Ελλάδας – Το πρώτο λάθος βήμα θα μας οδηγήσει στην καταστροφή

Σχέδιο μαμούθ για να διασωθεί η Ελλάδα – Νέο τεράστιο δάνειο 109 δισ. ευρώ με μικρότερα επιτόκια και επαναγορά χρέους

Γ. Παπανδρέου: “Το συνολικό χρέος θα μειωθεί κατά 26 δισ ευρώ”

Διαβουλεύσεις για γερά νεύρα για να διασωθεί η ζώνη του ευρώ – Φοβούνται ντόμινο από τυχόν επιλεκτική χρεοκοπία της Ελλάδας

Παπανδρέου: «Αν πέσουμε, θα πάρουμε και άλλους μαζί μας»

Απειλή αγωγών από τις τράπεζες για τη φόρο-εισφορά υπέρ της Ελλάδας

Η πρόταση των Σοφών της Μέρκελ για την Ελλάδα – Βαρύ το κλίμα στην Αθήνα

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε