Πέμπτη, 28 Μαρ.
19oC Αθήνα

Λαγκάρντ:”Κούρεμα” και παράταση για την Ελλάδα

Λαγκάρντ:”Κούρεμα” και παράταση για την Ελλάδα

Την ίδια ώρα ο Β.Σόιμπλε εκφράζει την αντίθεση του σε τυχόν νέο ελληνικό ”κούρεμα” χαρακτηρίζοντας το ως αντιπαραγωγικό.

”Η Ελλάδα πρέπει να πάρει την επιμήκυνση των δυο χρόνων που ζητάει προκειμένου να επιτύχει τους δημοσιονομικούς στόχους” δηλώνει η Κ.Λαγκάρντ.

Στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Τόκιο η επικεφαλής του ΔΝΤ βάζει ανοιχτά θέμα τόσο επιμήκυνσης όσο και ”ψαλιδίσματος” του ελληνικού χρέους, το οποίο μάλιστα το συνδέει με την καταβολή της δόσης μαμούθ.
”Χρειάζονται μειώσεις στα χρέη προτού προχωρήσει το “πακέτο” των 130 δισ. ευρώ.Μερικές φορές είναι καλύτερα να έχεις λίγο περισσότερο χρόνο.Αντί της πρακτικής των εμπροσθοβαρών μέτρων, είναι μερικές φορές καλύτερα, δεδομένων των συνθηκών και του γεγονότος ότι πολλές χώρες ταυτόχρονα βιώνουν τις ίδιες πολιτικές με στόχο την μείωση των ελλειμμάτων τους, είναι μερικές φορές καλύτερα να έχουν λίγο περισσότερο χρόνο.Συνηγορήσαμε υπέρ αυτού για την Πορτογαλία, συνηγορούμε υπέρ αυτού για την Ισπανία και αυτό λέμε και για την Ελλάδα” τόνισε η Κ.Λαγκάρντ.

Οι δηλώσεις της Λαγκάρντ εντάσσονται στο κύμα πιέσεων του ΔΝΤ προς τους Ευρωπαίους για μείωση χρέους και παροχή νέας βοήθειας στην Ελλάδα, με την απειλή πως διαφορετικά το Ταμείο δεν θα δανείσει περισσότερα χρήματα στην χώρα μας.

Στις προτάσεις Λαγκάρντ δείχνει να μην ”τσιμπάει” ο Β.Σόιμπλε που δηλώνει πως ”οι προτάσεις για “κούρεμα” του ελληνικού χρέους που κατέχει ο επίσημος τομέας είναι “αντιπαραγωγικές”.

Προσθέτει μάλιστα πως “αν η Ελλάδα θέλει να διατηρήσει το ευρώ, και τηρεί τις υποχρεώσεις της, κανένας δεν θα την αναγκάσει να φύγει”.

Διαβάστε επίσης :

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε