Πέμπτη, 28 Μαρ.
19oC Αθήνα

Le Monde: Με την εκταμίευση της δόσης τελειώνει η λιτότητα στην Ελλάδα!

Le Monde: Με την εκταμίευση της δόσης τελειώνει η λιτότητα στην Ελλάδα!

– “H οικονομική διόρθωση επετεύχθη γρηγορότερα απ’ ό,τι περιμέναμε”
– “Ακόμη και η Μέρκελ χαλαρώνει λίγο το χαλινάρι”
– “Όλα άρχισαν να αλλάζουν από το Eurogroup της Κύπρου”

Μόνο έτσι μπορεί κανείς να δει το δημοσίευμα της έγκριτης Γαλλικής εφημερίδας με τον τίτλο: «Η Ευρώπη σκέπτεται να βάλει τέλος στη δικτατορία της λιτότητας».

Η εφημερίδα εξηγεί ότι από το άτυπο  Eurogroup της Κύπρου ίσως και λίγο νωρίτερα άρχισε να φαίνεται ότι οι χώρες που έχουν γονατίσει από την κρίση θα πάρουν ανάσα.

Πάει όμως και ένα βήμα παραπέρα γράφοντας: «Τελειώνουμε με τη λιτότητα στην Ευρώπη; Μετά την Ισπανία, την Πορτογαλία και πιθανόν την Ελλάδα τον Οκτώβριο, η μια μετά την άλλη, οι χώρες που βρίσκονται σε κρίση καλούνται από την Ευρωζώνη να ελαφρύνουν τα μέτρα λιτότητας».

Επικαλείται μάλιστα η Le Monde δήλωση κύκλων της αγοράς σύμφωνα με τους οποίους «η οικονομική διόρθωση επετεύχθη γρηγορότερα απ’ ό,τι περιμέναμε».

Σε άλλο σημείο αναφέρεται στην αλλαγή στάσης της Μέρκελ: «Αλλά σήμερα ακόμη και η Μέρκελ αφήνει λίγο το χαλινάρι, πιεζόμενη από τις χώρες του Νότου που απειλούνται από ύφεση διάρκειας. Από τότε που ανήλθαν στην εξουσία ο Μάριο Μόντι και ο Φρανσουά Ολάντ πίεσαν την καγκελάριο να δώσει μια ευκαιρία στην ανάπτυξη».

Γράφει επίσης η γαλλική εφημερίδα ότι το Ινστιτούτο οικονομικών αναλύσεων Bruegel θα παρουσιάσει στις 18 Σεπτεμβρίου στη Γαλλία μια μελέτη στην οποία προτείνεται να αναβληθεί για ένα χρόνο ο στόχος μείωσης των ελλειμμάτων στο 3% του ΑΕΠ για όλες τις χώρες της Ευρωζώνης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

”Αργείτε και βάζετε την Ελλάδα σε κίνδυνο”’

 

Spiegel: Διχασμένη η τρόικα μεταξύ ευρώ και δραχμής

 

”Έλληνες ξεχάστε τον πόλεμο και ακολουθήστε τα λεφτά”

 

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε