weather-icon °C AΘΗΝΑ
,

ΛΕΠΤΟ ΠΡΟΣ ΛΕΠΤΟ όλη η συνέντευξη Παπακωνσταντίνου για το Μεσοπρόθεσμο

ΛΕΠΤΟ ΠΡΟΣ ΛΕΠΤΟ όλη η συνέντευξη Παπακωνσταντίνου για το Μεσοπρόθεσμο

ΩΡΑ 13.39 Ξεχνάμε οτι το γεγονός οτι η χώρα μπορεί να πληρώνει ακόμα δημοσίους υπαλληλους, στρατιωτικούς, μισθούς και συντάξεις οφείλεται στο γεγονός οτι οι άλλες χώρες έχουν αποφασίσει να μας στηρίξουν.

ΩΡΑ 13.38 Οι κυβερνήσεις άλλων χωρών καλούνται να πάνε στα κοινοβούλιά τους και να τα καλέσουν να στηρίξουν περαιτέρω την Ελλάδα. Δεν είναι απλή διαδικασία.

ΩΡΑ 13.36 Μικρή η αύξηση της εισφοράς υπερ της ανεργίας στον ιδιωτικό τομέα

ΩΡΑ 13.35 Δεν υπάρχει σκέψη για επιπλέον έκτακτη εισφορά στις επιχειρήσεις γιατί υπάρχει ήδη.

ΩΡΑ 13.34 Τα τεκμήρια διαβίωσης έχουν συγκεκριμένο σκοπό. Να χτυπήσουν την φοροδιαφυγή. Αν πάνε πολύ ψηλά δημιουργούν πρόβλημα σε συνεπείς φορολογούμενους. Γι αυτό τέθηκαν στο επίπεδο που τέθηκαν και θα τα δούμε προς τα πάνω αλλά λελογισμένα.

ΩΡΑ 13.32 Για φέτος μόνο θα ισχύσει η εισφορά σε σκάφη, πισίνες. Το μέτρο είναι έκτακτο. Η πρόθεσή μας είναι να μην πάει η εφαρμογή της έκτακτης εισφοράς έως το 2015.

ΩΡΑ 13.31 Θα υπάρξει σύντομα νομοσχέσδιο για την κατάργηση και συγχώνευση φορέων. Μέσα στο καλοκαίρι η ψήφιση του νομοσχεδίου γαι το νεο μισθολόγιο. Θα έχει άμεση εφαρμογή στους νεοπροσλαμβανόμενους.

ΩΡΑ 13.30 Θα υπάρξει φορολόγηση στα αναψυκτικά.

ΩΡΑ 13.29 Πρωτογενές πελόνασμα θα έχουμε το 2012.

ΩΡΑ 13.28 Σε κάθε αξιολόγηση υπάρχουν μια σειρά από παράγοντες. Βασίζεται σε ποσοτικά και ποιοτικά κριτήρια. Ολα συνυπολογίζονται. Προσπαθούμε και πιστεύουμε οτι θα πιάσουμε τους στόχους και υπάρχει ενδιαφέρον για σειρά από κινητές και ακίνητες αξίες του Δημοσίου.

ΩΡΑ 13.24 Το προγραμμα αποκρατικοποιήσεων έχει συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα και έχει ήδη ολοκληρωθεί η πρόσληψη των χρηματοοικονομικών συμβούλων. ‘Οταν έχεις κάνει την προετοιμασία μπορείς να πας πιο γρήγορα.

ΩΡΑ 13.23 Πάμε σε λογική προοδευτικής φορολόγησης της ακίνητης περιουσίας. Εχουν υποστεί κριτική γιατί φορολογούμε την μεγάλη ακίνητη περιουσία.

ΩΡΑ 13.15 Αν δεν υπήρχε το Μεσοπρόθεσμο το χρέος θα είχε φτάσει στο 200%

ΩΡΑ 13.13 Δεν έχει οριστικοποιηθεί το τέλος στις τραπεζικές συναλλαγές. Είμαστε σε συζήτηση με τις τράπεζες.

ΩΡΑ 13.12 Εξετάζουμε εναλλακτικούς τρόπους για να μην εξισωθεί το κίνησης με το θέρμανσης ή τρόπους να μην υπάρξουν μεγάλες οικονομικές απώλειες σε κάποιες γεωγραφικές περιοχές (που κάνει πιο πολύ κρύο)

ΩΡΑ 13.10 Εως το 2015 η έκτακτη εισφορά

ΩΡΑ 13.08 Ζητάμε την στήριξη της ελληνικής κοινωνίας.

ΩΡΑ 13.07 Δυστυχώς η χώρα είναι καταχρεωμένη. Και όλοι οι πολίτες της. Για να μπορέσουν να προχωρήσουν χρειάζονται θυσίες. Εχουμε να επιλέξουμε ένα δύσκολο δρόμο και έναν δρόμο καταστροφής. Η κυβέρνηση δεν θα επιλέξει τον δρόμο της καταστροφής όποιο και αν είναι το πολιτικό κόστος.

ΩΡΑ 13.06 ‘Ολη η κυβέρνηση θα κάνει ό,τι μπορεί για να μην φορτώσει περισσότερα βάρη σε όσους έχουν ήδη πολλά.

ΩΡΑ 13.05 Προϋπόθεση εκταμίευσης της επόμενης δόσης είναι η ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου και του βασικού εφαρμοστικού του νόμου. Ο τελευταίος θα ψηφιστεί το πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου.

ΩΡΑ 13.04 Αρση τραπεζικού απορρήτου για όλα τα δημόσια πρόσωπα που έχουν ασκήσει εξουσία και γιατρούς του ΕΣΥ και δημοσίους υπαλλήλους.

ΩΡΑ 13.03 Με απόλυτο σεβασμό στο κοινοτικό δίκαιο συνολικό πόθεν έσχες για όλα τα κεφάλαια που έχουν φύγει στο εξωτερικό.

ΩΡΑ 13.02 Αναστέλλεται η αύξηση των αντικειμενικών αξιών

ΩΡΑ 13.00 Αύξηση των τεκμηρίων για να μειώσουμε την φοροδιαφυγη. Τεκμήρια για τους επιτηδευματίες.

ΩΡΑ 12.59 Δημιουργία ενος ταμείου δημόσιας περιουσίας. Ταμείο Ιιδωτικής περιουσίας του Δημοσίου. Θα μεταφερθούν αξίες του Δημοσίου. Δεν θα διοικείται από ξένους. Θα ορίζεται το ΔΣ από την Βουλή και 2 παρατηρητές από την ΚΟΜΙΣΙΟΝ και τις χώρες της ευρωζώνης.

ΩΡΑ 12.58 ‘Εχουμε βασικούς τομείς της χώρας όπως λιμάνια, αεροδρόμια, ενέργεια που χρειάζονται επενδύσεις, νέα κεφάλαια, θέσεις εργασίας. Σε αυτό στοχεύουμε.

ΩΡΑ 12.57 Αποκρατικοποιήσεις: Αναπόσπαστο κομμάτι του Μεσοπρόθεσμου

ΩΡΑ 12.56 Φορολόγηση χρηματοοικονομικών συναλλαγών, αύξηση τελών κυκλοφορίας 10%

ΩΡΑ 12.56 Μπορούμε να συμφωνήσουμε για ένα πιο απλό και πιο δίκαιο φορολογικό σύστημα.

ΩΡΑ 12.55 Τον Σεπτέμβριο θα καταθέσουμε συνολική πρόταση για απλοποιημένο φορολογικό σύστημα με χαμηλότερους συντελεστές ΦΠΑ

ΩΡΑ 12.54 ‘Εκτακτη εισφορά σε κατόχους πισινων, ακινήτων και σκαφών για να τονώσουμε το αίσθημα δικαιοσύνης

ΩΡΑ 12.52 Πάνω από 1 δισ ευρω καθαρα έσοδα στα ταμεία τους κράτους από το μέτρο των αποδείξεων

ΩΡΑ 12.51 Αύξηση της εισφοράς και στον ιδιωτικό τομέα και στους ελεύθερους επαγγελματίες.

ΩΡΑ 12.50 Σχέδιο που καταπολεμά την εισφοροδιαφυγή. Η αδηλωτη εργασία πιο κοντά στα επίπεδα των άλλων χωρών. Ζητάμε από τους δημοσίους υπαλλήλους να έχουν μια εισφορά 3% υπέρ της ανεργίας.

ΩΡΑ 12.48 Μείωση δαπανών στους κοινωνικούς φορείς. Δαπανούσαμε μέχρι σήμερα στο μέσο όρο της ΕΕ. Δεν μειωνόταν όμως το ποσοστό της φτώχειας.

ΩΡΑ 12.47 Εξορθολογισμός των αμυντικών δαπανών. Υπολογίζουμε μισή μονάδα μείωση του ΑΕΠ από τώρα.

ΩΡΑ 12.45 Τα ελλειμματα στις δημοσιες επιχειρήσεις έχουν μειωθεί δραστικά. Για πρώτη φορά έχουμε στοιχεία για μείωση δαπανών στις δημόσιες επιχειρήσεις. Κυρίως σε ΔΕΚΟ στις συγκοινωνίες.

ΩΡΑ 12.44 Καταργήσεις και συγχωνεύσεις φορέων.

ΩΡΑ 12.44 Αξιολόγηση μέσω ΑΣΕΠ ή ακόμα και μισθολογική εφεδρεία για τους Δημοσίους υπαλλήλους

ΩΡΑ 12.43 Απολύσεις στο Δημόσιο. Το 2010 μειώθηκε κατα 83.000 ο αριθμός των δημοσίων υπαλλήλων. Τα επομενα χρονια θα μειωθούν κατα 150.000.

ΩΡΑ 12.42 Προσπαθούμε να εξορθολογίσουμε την μισθολογική δαπάνη του Δημοσίου.

ΩΡΑ 12.41 Η προσπάθειά μας βασίζεται στην μείωση των δαπανών και όχι στην αύξηση των εσόδων

ΩΡΑ 12.40 ‘Οταν περνάς το ποτάμι βρέχεσαι και βρέχεσαι πολύ. Οταν σταματάς σε παίρνει το ρεύμα

ΩΡΑ 12.38 Κάνουμε διορθωτικές παρεμβάσεις γνωριζοντας οτι δεν υπάρχουν ανώδυνες παρεμβάσεις. Οταν αφαιρείς πόρους από την Οικονομία κάνεις κακό και στην ανάπτυξη.

ΩΡΑ 12.36 Υπήρξαν και αστοχίες και μέτρα που δεν απέδωσαν όσο θέλαμε και μέτρα που θα μπορούσαμε να αξιοποιήσουμε όσο θέλαμε γιατί δεν μπορούσαμε λόγω Eurostat.

ΩΡΑ 12.34  Η ύφεση το 2010 ήταν χειρότερη από αυτή που περιμέναμε και ο προϋπολογισμός γι αυτό πρέπει να πάρουμε μέτρα 6,4 δισ ευρώ

ΩΡΑ 12.33  Λαϊκίζουν όσοι μιλούν για μόνο μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις και αδικούν τους έλληνες πολίτες

ΩΡΑ 12.32 Το 2010 κληθήκαμε να πληρώσουμε το μεγαλύτερο έλλειμα που είχε μια χώρα της ευρωζώνης.

ΩΡΑ 12.31 Η χώρα για να πάρει τα χρήματα πρέπει να έχει σχεδιασμό και να μπορεί να πληρώσει τις υποχρεώσεις της.

ΩΡΑ 12.30 Η αξιολόγηση είναι θετική αλλά για λόγους που είναι πέρα από εμάς οι αγορές δύσκολα θ’ ανοίξουν το 2012.

ΩΡΑ 12.29 Το κάνουμε για να μπορούμε να πληρώνουμε τις ανάγκες του κράτους. Τιθασεύει τα ελλειμματα και μπορεί να ελέγχει τα έσοδα και τα έξοδα του κράτους.

ΩΡΑ: 12:27 Μεσοπρόθεσμο γιατί μια χώρα μετά τις τεράστιες θυσίες δεν μπορεί να πορεύεται με ελλειμματα 24 δισ ευρω.

#TAGS MM