Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Limit up και Limit down θέλουν στην Wall Street

Την καθιέρωση ενός ανώτατου ορίου διακύμανσης της τιμής των τίτλων των εισηγμένων εταιρειών και των άλλων χρηματιστηριακών προϊόντων εισηγείται με έκθεσή της η αμερικανική Επιστροπή Κεφαλαιαγοράς (SEC) και η Επιτροπή Εποπτείας των Προθεσμιακών Αγορών Εμπορευμάτων (CFTC).

Το σύστημα αυτό πρέπει να εφαρμόζεται προτού καταφεύγουν οι αρχές στο έσχατο μέτρο της άρσης της διαπραγμάτευσης μιας μετοχής στο Χρηματιστήριο, εκτιμούν SEC.

«Το σύστημα των limit up και limit down είναι πιο αποτελεσματικό από το σύστημα των πεντάλεπτων διακοπών των συναλλαγών, που εφαρμόζεται σήμερα στη Wall Street», δήλωσε στο Bloomberg ο Μάικ Σι της Direct Access Partners LLC στη Νέα Υόρκη.

H SEC και η CFTC έχουν συστήσει μια κοινή επιτροπή μελέτης και αναθεώρησης των κανόνων που ρυθμίζουν τη λειτουργία των συναλλαγών στις αμερικανικές αγορές. Αφορμή για τη σύσταση της επιτροπής αυτής είναι οι τεράστιες απώλειες που σημείωσαν οι τιμές στη Wall Street στις 6 του περασμένου Μαΐου, εξέλιξη που γέννησε στην επενδυτική κοινότητα υποψίες μήπως οι αμερικανικές αγορές είναι ποιο ευάλωτες και «εύθραυστες» από όσο φαίνονται.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε