Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Lloyd’s: Σχέδιο σωτηρίας περιμένοντας την ελληνική έξοδο από το ευρώ

Lloyd’s: Σχέδιο σωτηρίας περιμένοντας την ελληνική έξοδο από το ευρώ

Έτοιμο έχει το σχέδιο έκτακτης ανάγκης σε περίπτωση κατάρρευσης της ευρωζώνης έχει η Lloyd’s of London, μια από τις μεγαλύτερες ασφαλιστικές εταιρίες στον κόσμο.

Παράλληλα, η εταιρία έχει φροντίσει να μειώσει «όσο το δυνατόν περισσότερο» την έκθεσή της στην ευρωζώνη, γράφει το euronews.com.

Όλα τα παραπάνω προκύπτουν από τις δηλώσεις του επικεφαλής της εταιρίας, Ρίτσαρντ Γουόρντ στην εφημερίδα Sunday Telegraph. Είπε ότι η Lloyd’s of London έχει σχέδιο έκτακτης ανάγκης για να μεταβεί και να «γυρίσει» τα συμβόλαιά της από το κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα στη… νέα πραγματικότητα των πολλών εθνικών νομισμάτων, αν η Ελλάδα εγκαταλείψει τελικά την ευρωζώνη.
Πρόσθεσε πάντως ότι δεν πιστεύει πως αυτό (η έξοδος της Ελλάδας δηλαδή) θα προκαλέσει την κατάρρευση της ευρωζώνης.

«Με όλη την ανησυχία γύρω από την ευρωζώνη αυτή τη στιγμή, θα πρέπει να είμαστε ιδιαιτέρως προσεκτικοί όταν κάνουμε συμφωνίες με την Ευρώπη και υπάρχουν πολλά ερωτήματα σχετικά με μελλοντικές μας δραστηριότητες σε ευρώ. Δε νομίζω ότι αν η Ελλάδα βγει από το ευρώ, αυτό θα οδηγήσει σε κατάρρευση της ζώνης του ευρώ, αλλά αυτό που χρειάζεται είναι να προετοιμαστούμε για κάθε ενδεχόμενο».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Καλύτερη κι από σχέδιο Μάρσαλ η στήριξη της Ευρώπης στην Ελλάδα»

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε