Τρίτη, 19 Μαρ.
13oC Αθήνα

Λοταρία – Αποδείξεις: Έρχεται και σουπερ κλήρωση τα Χριστούγεννα

λοταρία αποδείξεις

Τέλος Σεπτεμβρίου – αρχές Οκτωβρίου σχεδιάζει το υπουργείο Οικονομικών να πραγματοποιήσει την πρώτη λοταρία, με βάση τις αποδείξεις δαπανών των φορολογούμενων με πλαστικό χρήμα.

Η υπουργική απόφαση για τη λοταρία με βάση τις αποδείξεις αναμένεται να εκδοθεί τις επόμενες ημέρες, προκειμένου να τρέξουν οι διαδικασίες από το επιτελείο της υφυπουργού Οικονομικών Κατερίνας Παπανάτσιου.

Σύμφωνα με την απόφαση κάθε μήνα από τώρα και στο εξής θα κληρώνεται το ποσό του ενός εκατομμυρίου ευρώ σε 1.000 φορολογούμενους. Αυτό σημαίνει ότι οι τυχεροί 1.000 φορολογούμενοι θα κερδίζουν από 1.000 ευρώ ο καθένας. Η πρώτη λοταρία θα αφορά τις αποδείξεις, για δαπάνες μέσω καρτών, που έκαναν οι φορολογούμενοι τον Σεπτέμβριο.

Η σούπερ κλήρωση

Όμως, σύμφωνα με το σχέδιο του υπουργείου Οικονομικών η μεγάλη κλήρωση θα γίνει τα Χριστούγεννα, όταν και θα κληρωθεί το ποσό των 1.000 ευρώ σε 8.000 τυχερούς.

Και αυτό προκειμένου να διατεθεί όλο το ποσό των 12 εκατομμυρίων ευρώ που είχε προβλεφθεί από το υπουργείο Οικονομικών για τη Λοταρία το 2017.

Η κλήρωση των Χριστουγέννων θα αφορά τις αποδείξεις συναλλαγών των φορολογούμενων με πλαστικό χρήμα που έχουν πραγματοποιηθεί από την αρχή του έτους έως και τον Αύγουστο.

Σημειώνεται ότι, όπως έχει ήδη γίνει γνωστό, από το υπουργείο Οικονομικών τα κέρδη από τη λοταρία θα είναι αφορολόγητα και ακατάσχετα.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις