Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Λοταρία: Κληρώνει και πληρώνει! Εν αναμονή των πρώτων αποτελεσμάτων

Λοταρία λαχνοί Taxinet

– Ξεκίνησε η διαδικασία της πρώτης κλήρωσης για τη σούπερ λοταρία
– Από στιγμή σε στιγμή στο Taxisnet οι πρώτοι τυχεροί για τα 1.000 ευρώ
– Θα γίνουν 10 κληρώσεις και κάθε μια θα δώσει 1.000€
– Δεν μπορεί κάποιος να κερδίσει δυο φορές σε μια κλήρωση
– Ακατάσχετο και αφορολόγητο το ποσό από τη λοταρία για τις αποδείξεις
– Στις 29 Δεκεμβρίου στους λογαριασμούς των δικαιούχων τα 1.000 ευρώ

Η σούπερ λοταρία είναι εδώ και ήδη ξεκίνησε η διαδικασία για την πρώτη κλήρωση. Αρχικά είχε γίνει γνωστό πως περίπου στις 14:00 με 14:15 το μεσημέρι αναμένεται να αναρτηθούν στο Taxisnet οι πρώτοι 1.000 τυχεροί της πρώτης κλήρωσης. Αλλά στο σύστημα δεν έχει εμφανιστεί κάτι ακόμα.

Θα γίνουν συνολικά 10 κληρώσεις. Η κάθε μια θα δώσει 1.000€.

Μετά την πρώτη κλήρωση θα ακολουθήσουν οι επόμενες τα αποτελέσματα των οποίων θα αναρτώνται σταδιακά στις επόμενες ώρες στο TAXISnet.

Μπορείτε να μπείτε στη σελίδα της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (www.aade.gr) και να πατήσετε την ένδειξη Συναλλαγές και λαχνοί (http://www.aade.gr/menoy/meniaies-synallages-kai-lachnoi).

Μετά, με τη χρήση των προσωπικών κωδικών πρόσβασης στο TAXIS θα μπορείτε να δείτε αν είστε ένας από τους 10.000 τυχερούς.

Η κλήρωση

Απαιτείται περίπου μισή ώρα για κάθε κλήρωση. Υπολογίζεται ότι έως τις 19:00 με 20:00 το βράδυ θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία. Σημειώνεται ότι δεν μπορεί ένας φορολογούμενος να έχει δυο τυχερούς λαχνούς σε μια κλήρωση. Μπορεί όμως να έχει έναν τυχερό λαχνό σε κάθε μια από τις κληρώσεις (αφορούν στο διάστημα από τον Ιανουάριο έως τον Νοέμβριο, πλην του Οκτωβρίου). Και άρα, ένας άνθρωπος μπορεί να κερδίσει έως και 10.000 ευρώ!

Τα χρήματα από τη λοταρία θα μπουν στους λογαριασμούς των τυχερών στις 29 Δεκεμβρίου. Το ποσό των 1.000 ευρώ είναι ακατάσχετο και αφορολόγητο.

Στο τέλος Ιανουαρίου θα πραγματοποιηθεί η επόμενη δημόσια κλήρωση που θα αφορά τις δαπάνες των φορολογούμενων το μήνα Δεκέμβριο.

Οι λαχνοί

Το Σάββατο εμφανίστηκαν στους προσωπικούς λογαριασμούς των φορολογούμενων στο TAXISnet οι λαχνοί που τους αντιστοιχούν. Είναι εκείνοι που αναλογούν στις δαπάνες τους με πιστωτικές κάρτες και άλλες μορφές ηλεκτρονικών συναλλαγών από τον Ιανουάριο έως τον Σεπτέμβριο και το μήνα Νοέμβριο.

Οι συναλλαγές του Οκτωβρίου είχαν αποτελέσει τη βάση για την πρώτη λοταρία που πραγματοποιήθηκε τον προηγούμενο μήνα.

Πως γίνεται η λοταρία

Πρόκειται στην πραγματικότητα για δέκα διαφορετικές κληρώσεις – μία για κάθε έναν μήνα – οι οποίες θα διεξαχθούν σε ειδική αίθουσα της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών. Με βάση τον σχεδιασμό οι κληρώσεις είχε προγραμματισθεί να ξεκινήσουν από το πρωί.

Το πλήθος των λαχνών προσδιορίζεται κλιμακωτά, με βάση το άθροισμα των ποσών που αντιστοιχούν στο σύνολο των συναλλαγών του μήνα στον οποίο αφορά η κλήρωση, ως εξής:

– Για συνολικό άθροισμα συναλλαγών έως 100 ευρώ, ένας λαχνός για κάθε ένα ευρώ.
– Για τα επόμενα 400 ευρώ, ήτοι συνολικό άθροισμα από 101 ευρώ μέχρι 500 ευρώ, ένας λαχνός για κάθε δύο ευρώ.
– Για τα επόμενα 500 ευρώ, ήτοι συνολικό άθροισμα από 501 ευρώ μέχρι 1.000 ευρώ, ένας λαχνός για κάθε τρία ευρώ.
– Για το υπερβάλλον ποσό, ήτοι συνολικό άθροισμα πάνω από 1.001 ευρώ, ένας λαχνός για κάθε τέσσερα ευρώ.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις