Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Μ.Σάλλας: Οχι τα φυσικά πρόσωπα στο PSI

Ο πρόεδρος της τράπεζας Πειραιώς τάσσεται υπέρ της άποψης οτι τα φυσικά πρόσωπα δεν πρέπει να ενταχθούν στη διαδικασία του προγράμματος ανταλλαγής ομολόγων.

Μιλώντας στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων της Τράπεζας Πειραιώς, κατά την οποία αποφασίστηκε η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου μέχρι 400 εκατ. ευρώ με έκδοση προνομιούχων μετοχών και κατάργηση του δικαιώματος προτίμησης των παλαιών μετοχών υπέρ του Δημοσίου, ο κ. Σάλλας εμφανίσθηκε αντίθετος στα να επιβαρυνθούν οι αυτόνομοι ιδιώτες ομολογιούχοι από τη διαδικασία του PSI.

Σύμφωνα με τον ίδιο,αν τα ομόλογα των μικροεπενδυτών, δηλαδή των νοικοκυριών και των μικτών επιχειρήσεων μπουν στο “κούρεμα”, η αγορά ομολόγων θα αποφεύγεται συστηματικά και για μεγάλο χρονικό διάστημα.

“Πιστεύω ότι δεν πρέπει να υπάρξει απομείωση της αξίας των ομολόγων που κατέχουν τα φυσικά πρόσωπα. Αν “τιμωρηθούν” οι μικροεπενδυτές για το ότι τοποθέτησαν τα χρήματά τους σε ομόλογα, όπως πίστευαν, μηδενικού κινδύνου, αυτό θα αποτελέσει μεγάλο πρόβλημα στο μέλλον”.

Ωστόσο, προέβλεψε ότι τελικά στο πλαίσιο του PSI δεν θα θιγούν τα φυσικά πρόσωπα.

Διαβάστε

Συγκροτήθηκε η επιτροπή του IIF για το πρόγραμμα ανταλλαγής ομολόγων

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε