Τρίτη, 23 Απρ.
22oC Αθήνα

Μα που χάθηκαν οι “εθνικοί ευεργέτες”

Μοιάζει απίθανο να το αγνοούν οι αρμόδιοι κυβερνητικοί παράγοντες. Σύμφωνα με άλλους παράγοντες της αγοράς, παρατηρείται τον τελευταίο καιρό ένα μεγάλο κύμα μετανάστευσης.

Εκατομμύρια ευρώ φεύγουν από τις ελληνικές τράπεζες και “ξενιτεύονται” σε τράπεζες του εξωτερικού. Ειδικά της Ελβετίας και της Κύπρου που συνδυάζουν ασφάλεια και ικανοποιητικά επιτόκια. Δεν πρόκειται για τις γλίσχρες καταθέσεις των μικροαποταμιευτών. Πρόκειται για ιδιωτικές καταθέσεις πάνω από δύο-τρία εκατομμύρια ευρώ και καταθέσεις επιχειρήσεων. Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες κάνουν λόγο για συμβούλους μεγάλων τραπεζών της αλλοδαπής που έχουν υποκαταστήματα στην Ελλάδα. 

Οι τύποι αυτοί επισκέπτονται επιχειρήσεις και οικονομικούς παράγοντες και τους προτείνουν ασφαλείς τρόπους για να τοποθετήσουν τα λεφτά τους. Οι ίδιοι παράγοντες της αγοράς υπολογίζουν ότι έχουν ήδη μεταναστεύσει περίπου είκοσι δύο δισεκατομμύρια ευρώ. Ποσό κατά πολύ μεγαλύτερο από αυτό που πρόκειται να δανειστεί η χώρα μας μέσα στον Μάιο. Για να αποδειχτεί περίτρανα ότι αυτοί που έχουν τη δυνατότητα να βοηθήσουν την ελληνική οικονομία είναι οι πρώτοι που την “κοπανάνε” με δόξα και τιμή.

 
Τέτοιες ώρες είναι να θυμάσαι το “Ταμείο Σωτηρίας” που συνέστησε ο πρόεδρος της βουλής κ. Πετσάλνικος και να αναρωτιέσαι που είναι άραγε όλοι αυτοί οι μεγαλοσχήμονες που ποζάρουν στα διάφορα φιλανθρωπικά γκαλά. Πού είναι ο “ελληνικός” εφοπλισμός που κυριαρχεί στις παγκόσμιες θάλασσες αλλά εξαφανίζεται όταν υπάρχει ανάγκη. Όλοι αυτοί εξαφανίστηκαν. 

Έτσι στις τηλεοπτικές οθόνες εμφανίζονται μόνο “καθηγητές” και “ειδικοί” για να μας πουν ότι χρειάζονται μέτρα για να εξευμενιστούν οι αγορές. Αλήθεια πού διάολο κρύφτηκαν όλοι εκείνοι που συγκεντρώθηκαν στις Βρυξέλλες και αποφάσισαν στη σύσταση του μηχανισμού σωτηρίας με τη συμμετοχή του Δ.Ν.Τ. Γιατί δεν είχαμε από τότε μία δήλωση – συγκαταβατική έστω – από τους κ.κ. Σαρκοζί, Θαπατέρο, Μπαρόζο και την κα Μέρκελ. Γιατί δεν βγαίνουν να μας εξηγήσουν πως οι αγορές έγραψαν στα παλιά του τα παπούτσια, τους “μηχανισμούς” τους και τις δηλώσεις πολιτικής στήριξης.

 
Η ελληνική οικονομία κλυδωνίζεται και το ευρωπαϊκό οικοδόμημα όπως το γνωρίσαμε στέκεται αδύναμο κι αμήχανο μπροστά στη σοβαρή απειλή που αντιμετωπίζει το ίδιο το ευρώ.
 
Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο έχει ήδη μπει σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τώρα ετοιμάζεται να μπει σε χώρα της Ευρωζώνης.
 
Το 75% των πολιτών θεωρεί άδικα και αντικοινωνικά τα μέτρα της κυβέρνησης. Προς το παρόν το δείχνει στις δημοσκοπήσεις. Θα έρθει η ώρα που θα το δείξει και στους δρόμους…

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε