Παρασκευή, 29 Μαρ.
25oC Αθήνα

Μάνατζερ στις εφορίες με 2,5 εκατ. ευρώ αμοιβή

Ιδιώτες «μάνατζερ» που θα δίνουν τις συμβουλές τους στους εφοριακούς, με στόχο την πάταξη της φοροδιαφυγής, θα λάβουν ως αμοιβή το ποσό των 2,5 εκατ. ευρώ.

Προκειμένου να περιοριστεί η φοροδιαφυγή, να αυξηθούν τα έσοδα από την είσπραξη των ληξιπρόθεσμων οφειλών και τη βελτίωση των υπηρεσιών προς το κοινό, τους επόμενους 15 μήνες τόσο οι εφοριακοί όσο και η πολιτική ηγεσία του αρμόδιου υπουργού θα πάρουν… μαθήματα από ιδιώτες.

Στο πλαίσιο αυτό έρχεται και η διακήρυξη διαγωνισμού με τον τίτλο «Σύμβουλος για την εφαρμογή μέτρων πάταξης της γενικευμένης φοροδιαφυγής και επίτευξης βιώσιμης φορολογικής συμμόρφωσης». Η διακήρυξη δόθηκε την περασμένη Παρασκευή στη δημοσιότητα και σύμφωνα με αυτή, οι ιδιώτες σύμβουλοι/μάνατζερ θα λάβουν ως αμοιβή το ποσό των 2,5 εκατ. ευρώ!

Το σχέδιο αντιμετώπισης της φοροδιαφυγής (Σχέδιο δράσης) προβλέπει εστιασμένες εντατικές προσπάθειες σε πέντε κρίσιμους τομείς:

– Αυστηρή παρακολούθηση της υλοποίησης των νέων φορολογικών μέτρων που περιλαμβάνονται στον πρόσφατο φορολογικό νόμο, με λεπτομερή χρονοδιάγραμμα υλοποίησης, ουσιαστικό έλεγχο προόδου και ανασκόπηση αποτελεσμάτων, ώστε να διασφαλίζεται η επίτευξη των στόχων της φορολογικής πολιτικής.

– Είσπραξη ληξιπρόθεσμων οφειλών, με έμφαση στους μεγαλύτερους οφειλέτες, αλλά και συντονισμός με τα ταμεία κοινωνικής ασφάλισης με στόχο την εκμετάλλευση συνεργείων στην είσπραξη οφειλών.

– Εξασφάλιση της φορολογικής συμμόρφωσης των μεγαλύτερων φορολογουμένων και μεταξύ άλλων αναδιοργάνωση των κέντρων ελέγχουν μεγάλων φορολογουμένων.

– Πάταξης της φοροδιαφυγής φορολογουμένων με μεγάλη οικονομική επιφάνεια και ελεύθερων επαγγελματιών με υψηλά εισοδήματα, με ελέγχους που βασίζονται σε ανάλυση κινδύνου, αλλά και δίωξη των σημαντικότερων παραβατών.

– Πρόγραμμα συστηματικής παρακολούθησης των υποχρεώσεων υποβολής δηλώσεων και πληρωμών παρακρατούμενων φόρων (κυρίως ΦΠΑ) για να βελτιωθεί η συμμόρφωση προς τις εν λόγω υποχρεώσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΤΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε