Σάββατο, 20 Απρ.
15oC Αθήνα

Μάριο Μόντι: “Μάχη για να αποφύγουμε τον γκρεμό της Ελλάδας”

Μάριο Μόντι: “Μάχη για να αποφύγουμε τον γκρεμό της Ελλάδας”

Ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Μάριο Μόντι αναφερόμενος στην οικονομική κρίση στη χώρα του, δήλωσε εκ νέου ότι «η Ιταλία δίνει μάχη για να αποφύγει τον γκρεμό της Ελλάδας».

«Καταβάλλουμε καθημερινά προσπάθειες, για να αποφύγουμε την δραματική μοίρα της Ελλάδας. Οι αριθμοί που βλέπουν τις ημέρες αυτές το φως της δημοσιότητας, δίνουν το μέγεθος της καταστροφής που η κρίση επέφερε στην Ελλάδα και εκεί, πολύ περισσότερο απ’ ότι στην Ιταλία, λόγω σοβαρότατων λαθών των πρακτικών του παρελθόντος. Περικόπηκε ένας τεράστιος αριθμός δημοσίων υπαλλήλων και τα τελευταία δυο χρόνια οι αυτοκτονίες έφτασαν τις 1.725. Είναι μια κατάσταση που προσπαθούμε να ανατρέψουμε, εδώ στην Ιταλία», πρόσθεσε ο κ. Μόντι.

Νωρίτερα, ο Ιταλός τεχνοκράτης πρωθυπουργός είχε αναγνωρίσει ότι «κάθε ημέρα διαπιστώνουμε τις δραματικές συνέπειες της οικονομικής κα χρηματιστικής κρίσης, που επιβάλλει στις οικογένειες ένα υψηλότατο κοινωνικό, οικονομικό και ανθρώπινο τίμημα στις οικογένειες, στους νέους και στις επιχειρήσεις».

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης και υπουργό των οικονομικών, η Ιταλία αντιμετωπίζει την κρίση με υποδειγματικό τρόπο και «οι Ιταλοί αποδεικνύουν ότι διαθέτουν μεγάλη επίγνωση της κατάστασης και σημαντική ωριμότητα».

Ο Μάριο Μόντι τόνισε, τέλος, ότι «η Ιταλία θωράκισε τη δημόσια οικονομία της, αλλά πρέπει να καταβληθούν ακόμη μεγάλες προσπάθειες σε ό,τι αφορά τα προβλήματα στον τομέα της εργασίας, τα οποία αφορούν άμεσα σχεδόν τις μισές οικογένειες της χώρας».

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε