Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Μας αγάπησε και η Φέκτερ ξαφνικά!

Μας αγάπησε και η Φέκτερ ξαφνικά!

«Στην Ελλάδα, γίνονται περισσότερα από όσα αντιλαμβανόμαστε εμείς από έξω» είπε η Αυστριακή υπουργός Οικονομικών, Μαρία Φέκτερ και μας άφησε… άφωνους!

Η υπουργός Οικονομικών της Αυστρίας είναι πια γνωστή για τη σκληρή στάση της προς την Ελλάδα. Δεν είναι λίγες οι φορές που ήταν πιο σκληρή ακόμη και από την Άνγκελα Μέρκελ. Αλλά ξαφνικά, έχει ξεκινήσει μια επίθεση… αγάπης.

Ήδη, στο τέλος της περασμένης εβδομάδας και σε ομιλία της στην Επιτροπή Προϋπολογισμού της Αυστριακής Βουλής, η κα Φέκτερ είχε υπογραμμίσει «τις προσπάθειες που καταβάλλει η Ελλάδα προς εκπλήρωση των όρων για τη συνέχιση της βοήθειας», απορρίπτοντας, συγχρόνως, τις αιτιάσεις των δύο ακροδεξιών κομμάτων της αντιπολίτευσης για αποπομπή της Ελλάδας από την ευρωζώνη.

Τη Δευτέρα, στη συνέντευξή της στην εφημερίδα «Έστεραϊχ», η Φέκτερ αναφέρει πως η απόφαση για την εκταμίευση της επόμενης δόσης από το πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα θα ληφθεί στη βάση της έκθεσης της τρόικας, που βρίσκεται τώρα στην Αθήνα.

Όσο κι αν ξαφνικά αγαπάει την Ελλάδα, δεν πρόκειται να συναινέσει στο να δοθεί περισσότερος χρόνος στην Ελλάδα. Γιατί περισσότερος χρόνος σημαίνει περισσότερα χρήματα και όπως είπε δεν θα εγκρινόταν από τα εθνικά κοινοβούλια. «Οι Έλληνες πρέπει να ακολουθήσουν ένα πρόγραμμα, στη βάση του οποίου και με τα χρήματα που ήδη έχουν εγκριθεί, θα σταθούν και πάλι στα πόδια τους» σημειώνει χαρακτηριστικά.

Συμπληρώνει ακόμη, ότι αποφασιστικής σημασίας δεν είναι η χρονική διάρκεια, αλλά το να μην κοστίσει επιπλέον δισεκατομμύρια και επαναλαμβάνει ότι ισχύει μία σύμβαση με την Ελλάδα, την οποία θα πρέπει να τηρήσει, ενώ υπάρχει η προθυμία να παρασχεθεί στη χώρα, από κοινού με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, τεχνική υποστήριξη, για παράδειγμα, στην οικοδόμηση ενός φορολογικού συστήματος.

Σημειώνεται πως, στην πρόσφατη ομιλία της στην αυστριακή Βουλή, η Αυστριακή υπουργός Οικονομικών είχε επισημάνει ότι μία έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη δεν θα είχε πλεονεκτήματα, προσθέτοντας πως η βοήθεια προς τη χώρα αυτή μπορεί να είναι ακριβή, αλλά όλα τα άλλα σενάρια είναι «ακριβότερα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κυβέρνηση:”Τα βρήκαμε ζόρικα με την Τρόικα” – Επιμένουν για απολύσεις – Όλο το παρασκήνιο της συνάντησης

Θετικά σημάδια αξιολόγησης της Ελλάδας στο Eurogroup;

Επέμεινε για απολύσεις η Τρόικα στον Σαμαρά – Στουρνάρας: προσπαθούμε να τους πείσουμε

Οι Ελβετοί θέλουν να φορολογήσουν τους Έλληνες καταθέτες

Κρίνεται η ευρωζώνη στο Γερμανικό Συνταγματικό Δικαστήριο

Χαμηλώνει τους τόνους η Φέκτερ

Ναι, σε επιμήκυνση για την Ελλάδα, όχι όμως άλλα χρήματα

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε