Τρίτη, 16 Απρ.
23oC Αθήνα

Μας εμπαίζουν οι Ευρωπαίοι

Μας εμπαίζουν οι Ευρωπαίοι

Συνεχίστηκε για άλλη μία ημέρα το κλίμα αβεβαιότητας για την ελληνική οικονομία με τους ευρωπαίους να θολώνουν ακόμα περισσότερα τα νερά αναφορικά με τις προθέσεις τους για πιθανή βοήθεια ή όχι.

Μάλιστα, ενδεικτικό του κλίματος που έχει δημιουργηθεί από τους κερδοσκόπους είναι το γεγονός ότι κυκλοφόρησαν φήμες ότι ο έλληνας πρωθυπουργός θα προχωρήσει σε διάγγελμα όπου θα ανακοινώσει είτε την προσφυγή της χώρας στο ΔΝΤ την πτώχευση της χώρας και κατά συνέπεια την παύση πληρωμών. Τις φήμες διέψευσε κατηγορηματικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. 

Όλα αυτά τα κερδοσκοπικά παιχνίδια είχαν σαν αποτέλεσμα τις συνολικά 3,13% ζημίες σε εβδομαδιαία βάση στο ελληνικό Χρηματιστήριο

Ο πρωθυπουργός μιλώντας στο συνέδριο της ΓΣΕΕ ξεκαθάρισε με κάθε τρόπο μία εβδομάδα πριν τη Σύνοδο Κορυφής ότι η Ελλάδα βρίσκεται ένα βήμα πριν την αδυναμία δανεισμού. Ωστόσο, η ακριβής φράση του πρωθυπουργού φαίνεται πως παραποιήθηκε, καθώς δεν μίλησε για αδυναμία δανεισμού τώρα, αλλά αντίθετα έλαβαν τα αυστηρά αυτά μέτρα για να μην φθάσουμε σε αυτό το σημείο. Αυτό το λάθος όμως ή σκόπιμη παραποίηση αποτέλεσε βούτυρο στο ψωμί των κερδοσκόπων. 

Μάλιστα μιλώντας ο κ. Παπανδρέου στο Πολιτικό Συμβούλιο δήλωσε ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση χρεωκοπίας.

Μετά τη διορία του έλληνα πρωθυπουργού προς τους ευρωπαίους εταίρους ότι θα πρέπει να έχουν αποφασίσει μέχρι τη Σύνοδο Κορυφής στις 25-26 Μαρτίου για τυχόν οικονομική βοήθεια, φαίνεται πως έχουν αρχίσει να υπάρχουν οι πρώτες ρωγμές στη γερμανική αδιαλλαξία. 

Συγκεκριμένα, ενώ εκπρόσωπο της γερμανικής κυβέρνησης και Βουλής μιλούν ανοιχτά για αναγκαστική προσφυγή της Ελλάδος στο ΔΝΤ, έρχεται ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών και κάνει λόγο για απόλυτη στήριξη της Γερμανίας στην Ελλάδα. Την ίδια ώρα, ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο δήλωνε πως όλες οι χώρες της Ε.Ε. μεταξύ των οποίων και η Γερμανία είναι έτοιμες να παράσχουν βοήθεια στην Ελλάδα. Ενδεικτικό όμως των παιχνιδιών είναι πως και ο ίδιος ενώ είπε το παραπάνω, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο προσφυγής στο ΔΝΤ. 

Υπέρ της ευρωπαϊκής βοήθειας προς την Ελλάδα τάχθηκε και ο βρετανός πρωθυπουργός, Γκόρντον Μπράουν, ο οποίος δήλωσε πως αφού η Ελλάδα πήρε τα απαραίτητα μέτρα πρέπει να βοηθηθεί από την Ευρώπη.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε