Τετάρτη, 24 Απρ.
22oC Αθήνα

Μας λείπουν όχι 4 αλλά 6 δισ. – Απίστευτη υστέρηση στα έσοδα

Πως θα βρεθούν 6 και όχι 3,5 με 4 δισ που ψάχναμε μέχρι σήμερα αναζητεί εναγωνίως το οικονομικό επιτελείο.

Το ποσό ανέβηκε στο δυσθεώρητο ποσό των περίπου 6 δισ αφού η υστέρηση στα έσοδα είναι μεγάλη.
Για παράδειγμα ενω η κυβέρνηση υπολόγιζε να καλύψει ένα μέρος από το έλλειμμα του 2009 με το μέτρο της περαίωσης, υπολογίζοντας από εκεί να εισπράξει περίπου 1 δισ, μέχρι και χθες έιχαν εισπραχθεί λίγο περισσότερα από 100 εκατομμύρια ευρώ!

Από την κυβέρνηση επιμένεουν οτι τα χρήματα θα βρεθούν από την πλευρά των δαπανών με τις περικοπές σε υγεία και περίθαλψη, στις λειτουργικές δαπάνες των υπουργείων και των ΔΕΚΟ. Ωστόσο, στις συναντήσεις που είχαν χθες οι εκπρόσωποι της τρόικας με υπουργούς δείχνουν ότι ακόμη δεν έχουν πεισθεί ότι η «ισχυρή δέσμευση» της κυβέρνησης να λάβει μέτρα μόνο “νοικοκυρέματος” των δαπανών θα φέρει και τα απαιτούμενα αποτελέσματα.

Εν τω μεταξύ προγραμματισμένη συνάντηση με τον σύμβουλο της κυβέρνησης, Λουκά Παπαδήμο, και τον υπουργό Οικονομικών, Γιώργο Παπακωνσταντίνου, είχαν σήμερα οι εκπρόσωποι της τρόικας.

Όπως ανέφερε κορυφαίος αξιωματούχος, έχουν κλειδώσει τα ποσά όσον αφορά τον προϋπολογισμό και τα διαρθρωτικά μέτρα, αλλά όχι και το χρονοδιάγραμμα για το οποίο οι διαπραγματεύσεις με τους εκπροσώπους της τρόικας θα συνεχιστούν το επόμενο διήμερο.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε